Tuesday , May 28 2024

Directorul Standard & Poor’s a fost schimbat

Deven Sharma nu mai e seful puternicei agentii de rating

Anunţul vine la mai puţin de trei săptămâni de la decizia agenţiei de a reduce ratingul Statelor Unite la AA+ de la AAA

Directorul operaţional al Citibank, Douglas Peterson, în vârstă de 53 de ani, îl va înlocui pe Deven Sharma în funcţia de preşedinte al agenţiei internaţionale de rating Standard & Poor’s începând din 12 septembrie, a anunţat, marţi, McGraw-Hill Companies Inc, compania mamă a S&P, potrivit Bloomberg.

Anunţul vine la mai puţin de trei săptămâni de la decizia agenţiei de a reduce ratingul Statelor Unite la AA+ de la AAA

Potrivit comunicatului, Sharma, în vârstă de 55 de ani, va părăsi compania la sfârşitul acestui an pentru “alte oportunităţi”.

Decizia din 5 august a Standard & Poor’s de a reduce ratingul Statelor Unite la AA+ de la AAA a produs turbulenţe pe pieţele internaţionale sporind cererea pentru obligaţiunile de Trezorerie pe 10 ani, ale căror randamente au coborât, la sfârşitul săptămânii trecute, pentru prima dată în istorie, sub pragul de 2%. Acestea sunt un indicator de referinţă pentru împrumuturile ipotecare şi auto.

Compania de evaluare financiară cu sediul la New York, care a fost acuzată, în aprilie, că alimentează criza datoriilor, a fost criticată de cel mai de succes investitor al lumii, Warren Buffett, care a arătat că SUA ar trebui să aibă un rating de patru A.

Celelalte două mari agenţii de rating, Moody’s Investors Service şi Fitch Ratings, au menţinut calificativul SUA la AAA.

Vezi si

Turcia, accesibilă românilor doar cu buletinul, așteaptă o dublare a turiștilor

Cu zboruri charter spre Antalya din 14 orașe, spre Alanya din București și Cluj-Napoca, spre …