Sunday , October 2 2022

Luca Niculescu, rechemat din funcția de ambasador în Franța

Președintele Klaus Iohannis a semnat luni, 11 iulie, decretul privind rechemarea lui Luca Niculescu din calitatea de ambasador al României în Franța, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul Administrației Prezidențiale. Luca Niculescu a fost ambsadorul României la Paris timp de șase ani.

Luca Niculescu a devenit ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Franţa, Principatul Monaco şi Principatul Andorra, la începutul lui 2016. În februarie 2019, a fost ales Preşedinte al Grupului Ambasadorilor Francofoni din Franţa (GAFF).

Jurnalist, iar din 2000 redactor-şef al postului de radio RFI România, Luca Niculescu şi-a construit o carieră cu predilecţie în domeniul relaţiilor internaţionale: realizator, din 2006, al emisiunii „Afaceri externe” la canalul de televiziune Money Channel; moderator al mai multor emisiuni la canalul public TVR 1, între 2007-2012: „Arena publică”, „Europa ne priveşte” şi „Fără frontiere”, conform prezentării de pe site-ul MAE,

Din 2012, Luca Niculescu a moderat emisiunile „Imparţial” şi „Paşaport diplomatic” la Digi24.

A fost, totodată, corespondent permanent în România pentru mass-media din Franţa (France Info, France Culture, France Inter, TV5 şi cotidianul Libération).

Potrivit unor surse Ziare.com, în locul său la Paris va fi numită Luminița Odobescu, ambasador și diplomat de carieră, care deține funcția de consilier prezidențial pentru afaceri europene din data de 30 noiembrie 2021. Aceleași surse arată că Luca Niculescu urmează să primească o nouă funcție importantă în stat.

Vezi si

Aproape jumătate de milion de permise de conducere vor expira în câteva luni. Sfaturi pentru a evita cozile și timpii mari de așteptare

În perioada decembrie 2022 – februarie 2023 va expira termenul de valabilitate a unui număr …