Saturday , December 9 2023

Florin Cîțu a demisionat de la conducerea Senatului. Alina Gorghiu îi ia locul interimar

Florin Cîţu şi-a dat demisia, miercuri, de la şefia Senatului, a anunțat președintele PNL, Nicolae Ciucă. Senatul a luat act de vacantarea postului de preşedinte, interimatul fiind preluat, în urma unei decizii a Biroului Permanent, de către senatorul PNL Alina Gorghiu.

“Ţinând cont de activitatea guvernamentală şi parlamentară, de responsabilitatea PNL şi de nevoia de coerenţă care trebuie luate la nivelul Guvernului şi în deplină concordanţă cu deciziile luate politic la nivelul Coaliţiei, au avut loc discuţii, au avut loc dezbateri şi în urma acestora preşedintele Senatului, Florin Cîţu, şi-a anunţat demisia, urmând ca funcţia de preşedinte al Senatului, cu delegare de atribuţii, să fie exercitată de dna senator Alina Gorghiu”, a spus Ciucă, miercuri, după şedinţa senatorilor PNL.

Senatorii PNL s-au reunit miercuri într-o ședință de urgență, pentru a-l schimba pe Florin Cîțu de la șefia Senatului.

Televiziunile de știri au spus că liderul PNL, Nicolae Ciucă, și secretarul general al partidului, Lucian Bode, au cerut prezență obligatorie pentru ca toți senatorii să voteze.

Schimbarea lui Florin Cîţu de la şefia Senatului vine în contextul criticilor aduse de acesta coaliţiei, în privinţa măsurilor fiscale. Florin Cîțu declară că va continua să critice atunci când coaliția de guvernare ia măsuri împotriva românilor. ”Sunt măsuri care fac rău României, PNL trebuie să fie alături de antreprenori, de mediul de afaceri. E o politică pentru români și, când cineva ia măsuri împotriva românilor, eu o să spun”, a declarat Florin Cîțu.

Întrebat dacă are ceva să își reproșeze, Cîțu a replicat: ”Nu. Uitaţi-vă la activitatea Senatului, că este mai bună, mai multe vizite, o vizită oficială în SUA, după 11 ani”.

Florin Cîțu a fost schimbat, marți, și din funcția de lider al PNL Sector 3.

Vezi si

TIR-urile așteaptă la intrarea în țară 11 zile la granița cu Ucraina și 5 zile la cea cu Moldova, se plâng transportatorii 

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) susține că timpii de așteptare la frontierele …