Sunday , December 4 2022

Dan Adamescu, proprietarul Astra Asigurări: “O lovitură de tip mafiot, dată de Rușanu si Moldovanu”

dan-adamescu

Dan Adamescu, proprietarul Astra Asigurări, susține că firma sa este victima unei “lovituri de tip mafiot” din partea lui Dan Radu Rușanu, președintele Autorității de Supraveghere Financiară, și Corneliu Moldoveanu, vicepreședintele Autorității pe domeniul asigurărilor.

“Ceea ce s-a întâmplat asta e o chestie incredibilă, incalificabilă. Dacă clienții noștri n-au încredere în noi, noi nu existăm. Astra are 4,6 milioane de clienți. Să ieși cu cinismul pe care l-au arătat Rușanu și Moldovanu, acești artizani ai acestei lovituri de tip mafiot, și să spui că băncile nu vor fi afectate, e de necrezut. Oamenii vor fi afectați”, a declarat, marți după-amiază, Dan Adamescu, proprietarul ASTRA ASIGURĂRI, în cadrul unei conferințe de presă.

ASTRA ASIGURĂRI nu va putea să îşi onoreze obligaţiile de plată în cazul producerii unui eveniment de risc major, a declarat preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Dan Radu Ruşanu, întrebat dacă asigurătorul va putea să acopere daunele provocate de un cutremur.

La finele lunii septembrie 2013, conform datelor asociaţiei naţionale a asigurătorilor (UNSAR), Astra avea peste două milioane de poliţe valabile pe clasa de asigurări de incendiu şi alte calamităţi naturale.

“În cazul unui eveniment major, Astra nu va putea să îşi onoreze obligaţiile de plată”, a declarat Ruşanu, într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că administratorul special al companiei, KPMG, “are dezlegare” să vândă imobile şi active pentru a redresa situaţia financiară a ASTRA ASIGURĂRI.

“Societatea va rămâne în administrare specială până la redresarea societăţii”, a spus preşedintele ASF.

 

 

Vezi si

Ce băuturi preferă românii de sărbători

 Pe primul loc în preferințele românilor, la băuturi non-alcoolice, se află cafeaua, urmată de apa …