Wednesday , February 8 2023

Cadariu: Sper ca săptămâna aceasta să fie adoptat proiectul de act normativ de reluare a acordării voucherelor de vacanță

Proiectul de act normativ care prevede reluarea acordării voucherelor de vacanță a fost pus pe circuitul de avizare chiar după prima întâlnire cu industria de profil și sper ca săptămâna aceasta să fie adoptat, a declarat, luni, ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții Federației Industriei Hoteliere din România (FIHR).


“Mulți miniștri au stat în fața industriei și au promis. Însă, de această dată, nevoile sunt ascultate cu adevărat și mai mult decât atât, sunt înțelese. Din acest motiv, vreau să stabilim obiective realizabile, care să poată fi concretizate în cel mai scurt timp cu putință. Așa cum ați văzut, chiar după prima întâlnire cu industria, proiectul de act normativ care prevede reluarea acordării voucherelor de vacanță a fost imediat pus pe circuitul de avizare și sper ca săptămâna aceasta să fie adoptat. A fost un deziderat asupra căruia am convenit împreună și, totodată, o primă acțiune pe care o puteți lua ca exemplu pentru modul în care vreau să se desfășoare lucrurile”, a spus, Cadariu, citat într-un comunicat de presă al ministerului de resort.
Potrivit sursei citate, în perspectiva anului viitor, dialogul cu industria ospitalității a vizat actualizarea cadrului legal și adoptarea unor norme pentru a facilita înființarea Organizațiilor de Management al Destinațiilor (OMD), așa cum este prevăzut în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), dar și problematica forței de muncă calificate din această industrie.
“Este o realitate că industria ospitalității se confruntă cu o lipsă acută de personal calificat, iar pandemia a agravat și mai mult situația. Această forță de muncă trebuie recuperată și, pentru că România are resursele umane necesare, trebuie să înceapă programe de profesionalizare. Prin urmare, o soluție viabilă, care trebuie aprofundată, este învățământul dual. Avem nevoie de o implicare la fel de activă din partea tuturor actanților economici din HoReCa, pentru a stabili modul în care acest obiectiv poate fi îndeplinit”, a precizat ministrul Antreprenoriatului și Turismului.
Acesta a anunțat, totodată, că va continua seria de întâlniri cu reprezentanții mediului privat din București și, mai mult decât atât, va extinde programul de consultări la nivel regional, în următoarele două luni, pentru a putea identifica și acele deficiențe care afectează activitatea industriei ospitalității de pe plan local.

Vezi si

Lidl vrea să reducă drastic oferta de carne de pe rafturi și să o înlocuiască cu produse vegetariene sau vegane

Managerul de achiziții al Lidl Germania, Christoph Graf, a declarat presei locale că retailerul va …