Sunday , May 19 2024

Unele spitale de stat ar putea fi desfiintate daca nu sunt competitive pe piata serviciilor medicale

N „Trebuie s\ fim reali[ti, pentru c\ totdeauna un pacient se duce unde este mai `n siguran]\ iar noi pentru asta tebuie s\ ne lupt\m: s\ aib\ aparatur\ [i medici de calitate. Din punctul meu de vedere, ast\zi spitalele se afl\ oricum `n concuren]\ pentru c\ pacientul este cel care alege. Dac\ `]i faci datoria, vine la tine. Dac\ nu, s-ar putea s\ nu mai vin\ [i s\ nu te poat\ ajuta nimeni `n economia de pia]\”, a declarat pre[edintele Consiliului Jude]ean Suceava, Gheorghe Flutur

Pre[edintele Consiliului Jude]ean Suceava, Gheorghe Flutur, a atras aten]ia, ieri, managerilor de spitale, c\ `n perioada urm\toare vor trebui s\ lupte `ntre ele pentru a r\m=ne pe pia]a serviciilor medicale iar pentru aceasta un rol important `l va avea [i beneficiarul final al acestor servicii. „Trebuie s\ se g=ndeasc\ c\ va fi o lupt\ `n ce prive[te num\rul de spitale din jude]ul Suceava. Nu este neap\rat ca `n localitatea “X” s\ fie spital. Dac\ nu este bun, atunci s-ar putea s\ `l `nchid\ [i s\ mearg\ [i la 20 de kilometri la un spital mai bun. Pia]a `]i arat\ lucrul acesta. Unde a-i duce copilul dac\ ai avea un spital la 30 de kilometri mai bun dec=t cel de la tine din localitate? Este o meserie liberal\ iar comportamentul nu este acela c\ ai intrat [i trebuie s\ r\m=i p=n\ la pensie ca manager, f\r\ s\ faci nimic”, a declarat, ieri, pre[edintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.
El a precizat, `n ce prive[te problemele din domeniul medical sucevean, c\ sunt repro[uri c\ nu exist\ o colaborare bun\ `ntre medicii de familie [i cei din ambulatoriu, dar [i c\ sunt cozi foarte mari la unele cabinete medicale. Pe de alt\ parte, [eful administra]iei jude]ene a recunoscut c\ unele spitale au nevoie de foarte mul]i bani, nu doar pentru dot\ri, ci [i pentru alte programe cum ar fi instruirea celor care lucreaz\ `n sistemele de urgen]\. „Pearteneriatul public – privat este pentru modernizarea spitalului, dar func]ionarea spitalului nu de asta depinde. ~n ce prive[te func]ionarea spitalului este posibil ca acestea s\ continue activitatea sau s\ se `nchid\. Trebuie s\ fim reali[ti, pentru c\ totdeauna un pacient se duce unde este mai `n siguran]\ iar noi pentru asta tebuie s\ ne lupt\m: s\ aib\ aparatur\ [i medici de calitate. Din punctul meu de vedere, ast\zi spitalele se afl\ oricum `n concuren]\ pentru c\ pacientul este cel care alege. Dac\ `]i faci datoria, vine la tine. Dac\ nu, s-ar putea s\ nu mai vin\ [i s\ nu te poat\ ajuta nimeni `n economia de pia]\”, a declarat Gheorghe Flutur. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Flutur: “Îmi doresc un parteneriat solid cu primarii Alin Rusu la Șcheia și Lucian Harșovschi la Suceava, într-un model de dezvoltare care să se plieze pe viitoarele conexiuni la autostrăzi”

Președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, împreună cu primarul liberal al Sucevei, Ion Lungu, și cu …