Sunday , May 19 2024

Au făcut primul pas spre semifinalele Cupei Challenge: Universitatea a câştigat la Ankara

Echipa suceveană s-a impus sâmbătă, pe terenul turcilor de la Ankaraspor, cu scorul de 36-33, în manşa tur din cadrul sferturilor de finală ale Cupei Challenge la handbal masculin u “studenţii” s-au desprins pe tabelă abia în ultimele zece minute de joc u Mitrea a fost cel mai bun marcator din tabăra suceveană, cu şapte goluri înscrise u returul are loc sâmbătă, de la orele 11.00, în sala LPS din Suceava

Universitatea Suceava a făcut un prim pas pe drumul calificării în semifinalele Cupei Challenge la handbal masculin. Echipa antrenată de Răzvan Bernicu s-a impus sâmbătă la o diferenţă de trei goluri, scor 36-33, pe terenul turcilor de la Ankaraspor, într-un meci contând pentru prima manşă din cadrul sferturilor de finală ale competiţiei.
Partida a stat sub semnul echilibrului încă de la fluierul de start, cele două echipe mergând umăr la umăr în debutul jocului, când tabela de marcaj a sălii Cankaya din capitala Turciei indica egalitate, scor 4-4.
Ajutaţi de golurile în- scrise de extrema Adi Mitrea, cel mai bun marcator din tabăra suceveană în meciul de sâmbătă, cu şapte reuşite personale, “studenţii” s-au despins apoi la două lungimi, dar au intrat la pauză cu un avantaj minim de un singur gol, scor 18-17.
Jocul a continuat după aceiaşi partitură şi în repriza secundă, la jumătatea căreia cele două formaţii erau de nedespărţit, scor 25-25. Ajutate de golurile semnate de interul dreapta Ornek, autor a nouă reuşite în poarta suceveană, gazdele s-au ţinut scai de trupa lui Răzvan Bernicu până la intrarea în ultimele zece minute de joc, când tabela de marcaj se încăpăţâna să indice ega-litate, scor 30-30. Banca tehnică a “studenţilor” a solicitat apoi time-out, iar în ciuda celor opt eliminări temporare dictate în echipa suceveană, culminate cu cartonaşul roşu văzut de Adrian Chiruţ în minutul 57, Universitatea s-a impus în cele din urmă la o dife-renţă de trei goluri. Scor final 36-33 şi “studenţii” au acum prima opţiune la calificarea în semifinale.
Ankaraspor: Dogan, Gunay – Ornek (9 goluri), Bozkurt (3), Demirezen (3), Diri (3), Ersin (3), Birkan (2), Catkin (2), Kerem (2), Ternovoy (2), Tosun (2), Gnoyevyy (1) şi Zaman (1). Antrenor: Zeki Polat.
Universitatea Suceava: {elaru, Stănescu – Mitrea (7 goluri), Acatrinei (6), Gavriloaia (5,) Chiruţ (4), Roşu (4), Starikov (4), Cântec (3), Amihăesi (2), }igănaşu (1), {oldănescu, Bursuc, Petrea, Dumitraş şi Burlacu. Antrenor: Răzvan Bernicu. Manager: Petru Ghervan.
La meciul de sâmbătă dintre Ankaraspor şI Universitatea Suceava au asistat 700 de spectatori. ~ntâlnirea din capitala Turciei a fost condusă de cuplul de arbitri Vagif Aliyev / Alekper Aghakishiyev, amândoi din Azerbaijan, observator EHF fiind kosovarul Fahredin Hashani.
Petru Ghervan, managerul Universităţii, a pus victoria de la Ankara pe seama pregătirii fizice superioare a handbaliştilor suceveni, cărora le-a funcţionat foarte bine arma contraatacului în meciul de sâmbătă.
“A fost un meci mai dificil decât ne-am aşteptat, turcii având o echipă solidă şi deosebit de combativă. Am jucat mai bine în repriza a doua când pregătirea noastră fizică s-a dovedit a fi decisivă şi am punctat pe contraatac. După acestă victorie, cred că avem prima şansă la calificarea în semifinale”, a declarat managerul grupării sucevene.
Rezultatele din prima manşă a sferturilor de finală:
Ankaraspor (Turcia) – CSU Suceava (România) 33-36
HK Drammen (Norvegia) – IL Runar (Norvegia) 28-29
Initia Hasselt (Belgia) – Handball Esch (Luxembourg) (aseară)
SKA Minsk (Belarus) – Radnicki Kragujevac (Serbia) (sâmbătă)
Meciul retur dintre Universitatea şi Ankaraspor va avea loc sâmbătă, cu începere de la orele 11.00, în sala LPS din Suceava. ~n cazul în care se va califica mai departe, echipa suceveană va înfrunta în semifinalele Cupei Challenge, câştigătoarea meciului dintre Initia Hasselt (Belgia) şi Handball Esch (Luxembourg). (Dănuţ CHIDOVE})

Vezi si

Nuntă cu 100 de oameni într-o sală de evenimente din Sucevița închisă recent de ISU pentru că nu avea autorizație de securitate la incendiu

Sâmbătă, în jurul orelor 13:00,  în baza unei informații, polițiștii s-au deplasat la sediul S.C. …