Wednesday , May 1 2024

Pepenele rosu poate scadea tensiunea arteriala si preveni accidentele cardiace

Pepenele ro[u poate sc\dea tensiunea arterial\ [i preveni accidentele cardiace, potrivit unui studiu realizat de cercet\torii americani, informeaz\ dailymail.co.uk.

Cercet\torii de la Universitatea de stat din Florida au descoperit c\ un extras din sucul de pepene ro[u poate sc\dea tensiunea arterial\, având efect vasodilatator, putând preveni accidentele cardiace [i cerebrale.

Profesorii Arturo Figueroa [i Bahram Arjmandi au administrat câte [ase grame dintr-un aminoacid prezent în pepenele ro[u, zilnic, timp de [ase s\pt\mâni, unui num\r de patru b\rba]i [i cinci femei cu vârste între 51 [i 57 de ani.

Voluntarii au înregistrat o îmbun\t\]ire a func]iei arteriale [i o sc\dere a tensiunii arteriale.

“Pepenele este cea mai bogat\ surs\ de L-citrulin\, care este înrudit\ cu L-arginina, aminoacidul necesar form\rii oxidului nitric, esen]ial pentru reglarea circula]iei vasculare”, a spus Figueroa.

În organism, L-citrulina se transform\ în L-arginin\. Administrarea de suplimente alimentare cu L-arginin\ poate provoca efecte secundare nedorite, precum grea]a, în schimb, pepenele ro[u este în general tolerat de organism.

Fructul este s\rac în calorii, bogat în fibre [i nutrimente.

Figueroa este de p\rere c\ o pastil\ cu extras de pepene ro[u ar putea s\-i ajute mult pe pacien]ii hipertensivi, el exprimându-[i speran]a de a continua studiul cu unul la scar\ mai mare.

Vezi si

Un vaccin ARNm împotriva cancerului de piele, testat în faza a 3-a la Londra

Primul vaccin personalizat din lume pe bază de ARN mesager împotriva melanomului – care are …