Tuesday , April 30 2024

Regina Elisabeta in vizita la Banca Angliei. A aflat de ce nu a prevazut nimeni criza

Regina Elisabeta a doua a Marii Britanii a vizitat banca Angliei şi a inspectat seifurile cu lingouri de aur. Cu această ocazie, ea a primit şi un răspuns detaliat, la o întrebare pusă în urmă cu 4 ani: de ce nu a prevăzut nimeni criza economică?

În 2008, suverana a făcut o vizită la celebra universitate London School of Economics şi a ridicat o problemă aflată în minţile tuturor: de ce nu a prevăzut nimeni criza economică? Întrebarea a ajuns pe prima pagină a ziarelor însă, răspunsul s-a lăsat aşteptat.

“Acest grup va răspunde la întrebarea dumneavoastră de acum patru ani: de ce nu a prevăzut nimeni venirea crizei. ”

Potrivit experţilor de la Banca Angliei, crizele sunt evenimente rare, asemănătoare sesimelor şi epidemiilor de gripă. Din acest motiv, ele sunt foarte greu de preăvzut. Explicaţia nu a mulţumit-o în totalitate pe regină – care crede că o parte din vină le revine angajaţilor din sistemul financiar.

“Presupun că în termeni finaciari unele lucruri sunt greu de prevăzut. Dar cred că şi oamenii au devenit neglijenţi, nu-i aşa?”, a spus regina, lucru la care toată lumea a fost de acord.

Suverana a primit totuşi asigurări că sistemul financiar s-a schimbat în ultimii ani iar acum, este mult mai sigur. Astfel, o nouă criză ar fi mai uşor de prevenit.

La finalul vizitei, regina şi soţul ei au semnat două bancnote de un milion de lire sterline, în registrul de vizitatori al Băncii.

Vezi si

Un copil de 13 ani a fost ucis în atacul cu sabie de la Londra

Un bărbat înarmat cu o sabie de samurai a atacat mai multe persoane lângă o …