Tuesday , April 30 2024

Israelul, atacat cu o racheta din Egipt

O rachetă a fost lansată miercuri din deşertul Sinai, în Egipt, către sudul Israelului, fără să producă răniţi, au anunţat surse israeliene din domeniul securităţii, relatează AFP.

“O rachetă a fost lansată din Sinaiul egiptean asupra unui sat israelian, Bnei Netsarim, în apropiere de frontiera cu Egiptul, fără să provoace răniţi”, a declarat o sursă din domeniul securităţii sub protecţia anonimatului.

Liderii israelieni şi analiştii consideră din ce în ce mai probabilă o operaţiune militară împotriva teritoriului palestinian, după o nouă escaladare a violenţelor la frontiera dintre Fâşia Gaza şi Israel, a doua în decurs de o lună, relatează AFP.
Încă din noaptea de luni spre marţi, aviaţia israeliană a lansat trei raiduri împotriva unor obiective situate în Fâşia Gaza, fără a provoca victime, potrivit unei surse din cadrul serviciilor de securitate palestiniene şi martorilor oculari.
Potrivit unei purtătoare de cuvânt a armatei israeliene, aviaţia a atacat un depozit de armament din centrul teritoriului palestinian şi alte două locuri de lansare de rachete din nord.

Ostilităţile au izbucnit sâmbătă după un tir de rachetă antitanc lansat împotriva unui vehicul al armatei israeliene la graniţa cu enclava palestiniană. Şase palestinieni, patru civili şi doi combatanţi, potrivit unor surse medicale palestiniene, au fost ucişi şi aproximativ 30 au fost răniţi în confruntările care au urmat. Cel puţin opt israelieni, dintre care patru soldaţi au fost răniţi.

Vezi si

Un copil de 13 ani a fost ucis în atacul cu sabie de la Londra

Un bărbat înarmat cu o sabie de samurai a atacat mai multe persoane lângă o …