Tuesday , April 30 2024

Lui Lance Armstrong i s-au retras cele 7 titluri din Turul Frantei

Uniunea Ciclisă Internaţională (UCI) a anunţat, luni, că i-a retras lui Lance Armstrong cele şapte titluri din Turul Franţei, după raportul agenţiei americane antidoping Usada în care rutierul texan era acuzat de dopaj sistematic, informează AFP.

Armstrong a câştigat Marea Buclă între anii 1999 – 2005.

“Lance Armstrong nu are niciun loc în ciclism”, a scris UCI într-un comunicat.

Australianul Cadel Evans, câştigător al Turului Franţei în 2011, a recunoscut luni că în 2000 s-a întâlnit cu medicul italian Michele Ferrari, dar a subliniat că nu a discutat cu acesta despre dopaj, informează AFP.

“Nu s-a pus problema dopajului sau a altei activităţi ilegale. Singurul motiv pentru care m-am întâlnit atunci este că voiam să ştiu cum m-aş descurca la ciclism pe şosea”, a declarat Evans, ciclist al echipei BMC.

Australianul şi-a început cariera în VTT şi a trecut la ciclism pe şosea în 2001.

“În acea vreme, părerea lui Ferrari era foarte respectată de echipe şi directorii sportivi şi mi-a fost de folos pentru a afla ce perspective am”, a declarat Evans, campion mondial pe şosea în 2009.

Michele Ferrari a fost suspendat pe viaţă de Agenţia Americană Antidoping (Usada) pentru rolul său în echipa lui Lance Armstrong. El a negat recent că l-ar fi ajutat pe Armstrong să se dopeze, în ciuda numeroaselor mărturii ale foştilor colegi ai texanului.

Vezi si

FC Botoșani învinge Petrolul Ploiești și iese din zona periculoasă a retrogradării

Etapa a 7-a play out-ului Superligii la fotbal masculin a consemnat ieșirea echipei FC Botoșani …