Saturday , April 27 2024

Justin Timberlake nu condamna descarcarile ilegale de pe internet

Cânt\re]ul Justin Timberlake i-a luat ap\rarea lui Sean Parker, cofondatorul site-ului Napster, în dezbaterea referitoare la desc\rc\rile ilegale de pe internet, recunoscând c\ ar fi folosit el însu[i acest program de file sharing dac\ nu ar fi devenit celebru, relateaz\ femalefirst.co.uk.
Site-ul Napster, conceput ca un program de partajare de fi[iere muzicale pe internet, a fost închis în anul 2001, în urma unor procese intentate în justi]ie de arti[ti de renume, precum Metallica [i Dr. Dre, dar [i de câteva case de discuri importante.
Sean Parker [i-a relansat cariera în 2004, când a fost angajat pe postul de consilier pentru Facebook.com, iar Justin Timberlake interpreteaz\ rolul s\u în filmul “The Social Network”, care relateaz\ evenimentele din primele zile de existen]\ ale acestei platforme de socializare ce a devenit în zilele noastre un veritabil fenomen social.
Justin Timberlake s-a documentat serios pentru rolul cofondatorului site-ului Napster, informându-se, totodat\, despre aspectele legale eviden]iate în timpul procesului din 2001 [i a recunoscut c\ ar fi folosit ca orice tân\r de vârsta lui acest serviciu de partajare de fi[iere muzicale, pentru a evita pre]urile tot mai mari ale CD-urilor.
“Atunci când a ap\rut Napster aveam probabil în jur de 19-20 de ani – este vârsta la care probabil ar fi trebuit s\ merg la facultate sau a[ fi evitat acest lucru f\r\ îns\ s\ îmi g\sesc un job adev\rat”, a declarat cânt\re]ul american.
Referindu-se la procesul intentat site-ului Napster, cânt\re]ul a declarat: “Emo]ional, m\ identific mai degrab\ cu acuza]ii decât cu acuzatorii sau cu acele case de discuri care i-au distrus pe acei pu[ti de liceu pentru c\ au desc\rcat fi[iere muzicale. Probabil a[ fi f\cut-o [i eu la rândul meu (s\ descarc ilegal fi[iere muzicale de pe internet, n.r.)”.
Lungmetrajul “The Social Network”, regizat de David Fincher [i produs de studiourile Columbia Pictures, despre via]a creatorului re]elei Facebook, Mark Zuckerberg, va fi lansat în Statele Unite ale Americii pe 1 octombrie. În România, filmul va avea premiera pe 29 octombrie.

Vezi si

Artistul fenomen Burna Boy vine la vară la UNTOLD

Untold, unul dintre cele mai mari festivaluri din lume, anunță noi nume de artiști îndrăgiți …