Thursday , May 2 2024

Radautean plecat dupa bureti, ratacit in padure la Voitinel

N av=nd la el telefonul mobil, b\rbatul de 52 de ani, cu probleme cardiace a dat alarma prin 112 n vineri sear\ pe la ora 20.00 n [ase jandarmi, pleca]i `n c\utarea sa l-au g\sit dup\ mai multe ore de c\ut\ri [i l-au redat familiei, cu tot cu bure]ii str=n[i
Un r\d\u]ean a tras vineri dup\ amiaz\ o spaim\ zdrav\n\ dup\ ce, afl=ndu-se la cules de bure]i `n p\durea din zona Voitinel – Horodnic, s-a r\t\cit. Noroc c\ avea asupra lui telefonul mobil [i a putut astfel s\ comunice cu lumea, anun]=nd prin 112 ce i s-a `nt=mplat. Un echipaj de jandarmi a plecat `n c\utarea lui iar `n noaptea de vineri spre s=mb\t\, dup\ ora 1.00, b\rbatul a fost g\sit.
Potrivit unui comunicat transmis de jandarmii suceveni, vineri, 1 octombrie a.c., pe la ora 20.15, la dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Jude]ean Suceava a fost redirec]ionat un apel telefonic efectuat c\tre 112 de c\tre Gheorghe J., de 52 de ani, din municipiul R\d\u]i, prin care acesta semnala faptul c\ s-a r\t\cit în p\durea din zona Cantonului Silvic Pietroasa din localitatea Voitinel. B\rbatul, cu afec]iuni cardiace, a relatat faptul c\, în timp ce culegea ciuperci în zona men]ionat\, s-a r\t\cit într-o zon\ accidentat\, fiind în imposibilitatea de a reveni la drumul forestier marcat. Neavând asupra sa lantern\, în lipsa detaliilor pentru orientare [i acuzând dureri de inim\, acesta a solicitat sprijinul autorit\]ilor.
Pentru c\utarea persoanei în cauz\ au ac]ionat [ase jandarmi din cadrul subunit\]ii de interven]ie din R\d\u]i, sprijini]i de p\durarul de la cantonul silvic men]ionat. Jandarmii au comunicat cu persoana r\t\cit\ prin intermediul telefonului mobil, reu[ind s\ o g\seasc\ la ora 01.30, în zona Hardic din comuna Horodnic de Jos. B\rbatul nu prezenta probleme deosebite de s\n\tate [i a fost preluat de c\tre familie. (N.R.)

Vezi si

USV a scos la concurs șapte locuri de muncă auxiliare

Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava a scos la concurs, în această perioadă, șapte locuri …