Wednesday , May 15 2024

Alte zece noi cazuri de meningita, numarul total a ajuns la 109

Num\rul total al cazurilor de meningit\ acut\ viral\ depistate de la sf=r[itul lunii mai [i p=n\ `n prezent a dep\[it pragul psihologic de

00 N 57 dintre sucevenii care au primit acest diagnostic sunt interna]i `n cadrul Sec]iei de Boli Infec]ioase

Num\rul total al cazurilor de meningit\ acut\ viral\ a dep\[it pragul psihologic de 100, de la sf=r[itul lunii mai [i p=n\ `n prezent `nregistr=ndu-se 109 cazuri. Alte zece cazuri de meningit\ acut\ viral\ au fost depistate în ultimele 24 de ore în jude]ul Suceava, potrivit Direc]iei de S\n\tate Public\ (DSP) Suceava, printre pacien]ii diagnostica]i afl=ndu-se un copil `n vârst\ de doi ani din municipiul Suceava [i un copil în vârst\ de patru ani din Plopeni, precum [i dou\ eleve de 17 [i 18 ani de la licee din Suceava.
Totodat\, au fost interna]i cu aceea[i boal\ trei elevi în vârst\ de 11 ani din Suceava [i Zamostea [i al]i trei elevi cu vârste de 7, 8 [i 13 ani din Ude[ti [i Cost=na.
Num\rul persoanelor depistate care sunt internate `n cadrul sec]iei de Boli Infec]ioase a Spitalului Jude]ean de Urgen]\ a ajuns la 57. ~n cursul zilei de miercuri, DSP Suceava a solicitat unit\]ii spitalice[ti eliberarea [i preg\tirea Sec]iei dermato-venerologie în vederea intern\rii noilor cazuri de meningit\ acut\ viral\ din cauza num\rului mare de îmboln\viri [i a aglomer\rii Sec]iei de boli infec]ioase. Aceast\ m\sur\ a fost luat\ de reprezentan]ii DSP conform planului pentru situa]ii de urgen]\ în context epidemiologic deosebit. Focarul de meningit\ acut\ viral\ a fost determinat de un virus care circul\ în jude]ul Suceava, anume enterovirusul Coxsakie tip B2. ~n urma analizelor de laborator f\cute pe probe recoltate de la pacien]i s-a stabilit c\ îmboln\virile au fost cauzate de acest tip de enterovirus nepoliomielitic, cu circula]ie “pur uman\”. Majoritatea cazurilor evolueaz\ bine sub tratament, ar\tând c\ s-a înregistrat doar un singur caz grav, la o elev\ în vârst\ de 14 ani, care a fost diagnosticat\ cu encefalit\.
~n condi]iile evolu]iei focarului de meningit\ acut\ viral\ este de preferat ca pân\ la începerea noului an [colar, în toamn\, unit\]ile [colare, mai ales cele din mediul rural, s\ încerce s\ rezolve problemele privind aprovizionarea cu ap\ [i amenajarea grupurilor sanitare. (Adelina TALPALARIU)
 

Vezi si

Ștrandul Sucevei se deschide imediat ce vremea se va mai încălzi

Primăria Suceava este pregătită să deschidă Ștrandul Ițcani, dar acest lucru nu se va întâmpla …