Wednesday , May 15 2024

Basescu, scos de Ponta din delegatia la Bruxelles

foto: ziarelive.ro
Ministerul de Externe a transmis, miercuri, la Comisia Europeană, componenţa delegaţiei României pentru reuniunea Consiliului European de la finele lunii iunie. Pe listă se regăsesc prim-ministrul Victor Ponta, ministrul de Externe, Andrei Marga şi ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, NU şi preşedintele Traian Băsescu.
Deşi era programată, în cursul acestei săptămâni, încă o discuţie între preşedintele Băsescu şi premierul Ponta legată de reprezentarea la Consiliul European, prim-ministrul a decis să tranşeze chestiunea în favoarea sa înaintea unei noi conversaţii cu preşedintele.
“Astăzi, Ministerul de Externe a transmis la Bruxelles, la Comisia Europeană, componenţa delegaţiei României şi mandatul delegaţiei. Am primit tot astăzi agenda finală a reuniunii de pe 28-29 iunie şi pot să confirm că punctele aflate pe ordinea de zi a Consiliului European sunt reprezemtate de situaţia economică şi socială din acest moment în Europa şi Mecanismul Financiar Multianual 2014-2020, adică exact subiectul pe care l-am dezbătut la Bucureşti împreună cu preşedintele Barroso şi alţi nouă prim-miniştri”, a declarat premierul Victor Ponta.
Întrebat de jurnalişti dacă delegaţia României anunţată la CE îl include şi pe preşedintele Traian Băsescu, Ponta a răspuns: “Componenţa este primul-ministru, ministrul Afacerilor Externe şi ministrul Afacerilor Europene”.

Vezi si

Curtea de Apel Suceava menţine controlul judiciar instituit faţă de primarul Botoşaniului, Cosmin Andrei

Primarul municipiului Botoşani, Cosmin Andrei, rămâne sub control judiciar în dosarul în care este acuzat …