Monday , March 4 2024

Patru răniți într-un atac armat în Bruxelles, miercuri seară

Patru persoane au fost rănite, dintre care una grav, miercuri seară, într-un atac armat pe o arteră comercială importantă din Bruxelles, a anunţat poliţia din capitala Belgiei, potrivit AFP și Agerpres. Autorul sau autorii atacului părăsiseră locul incidentului când poliţiştii au intervenit după ce au primit un apel în jurul orelor 19.30 (18.30 GMT), a precizat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a poliţiei, Ilse Van de Keere.

“Deocamdată, nu există niciun element care ar putea sugera că este vorba despre un act terorist”, a subliniat ea. Pentru unul dintre cei patru răniţi, prognosticul este grav, potrivit aceleiaşi surse. Nu a fost precizată identitatea victimelor.

Focurile de armă au fost trase pe Avenue de la Toison d’Or, o arteră comercială în general foarte frecventată, în apropierea unui centru comercial care găzduieşte multe mărci importante. Galeria a fost evacuată, potrivit presei belgiene. A fost instituit un perimetru de securitate, iar traficul a fost parţial întrerupt pe artera respectivă. Imagini de la televiziunea belgiană au arătat o mare desfăşurare de maşini de poliţie şi ambulanţe. Belgia se află în prezent la nivelul 3 (din patru posibile) al ameninţării teroriste, considerată gravă.

foto: The Brussels Times

Vezi si

Câte țări NATO iau în calcul trimiterea de trupe în Ucraina

Doi ani de război declanșat de Rusia asupra Ucrainei iar soluția președintelui Franței – care, …