Tuesday , April 30 2024

SECRETUL TINERETII: Gene anti-imbatranire descoperite la femeile ultra-ortodoxe din Israel

Oameni de ştiinţă israelieni de la Spitalul Universitar Hadassah au descoperit cel puţin 4 gene unice la femei care concep natural după vârsta de 45 de ani, gene care au un efect anti-îmbătrânire, conform cotidianului Haaretz.

Aceste descoperiri sunt rezultatul unui studiu genetic asupra femeilor ultra-ortodoxe Ashkenazi din Mea She’arim, care au cel puţin 6 copii, scrie Agerpres.

“Aceste descoperiri sunt unice în Israel, iar explicaţia acestor descoperiri poate fi găsită la femeile care nasc la vârste mai înaintate”, conform lui Neri Laufer, directorul Departamentului de Obstretică şi Ginecologie de la Hadassah, coordonatorul acestui studiu.

Genele identificate ar putea reprezenta un prim pas spre obţinerea unor tratamente capabile să întinerească organismul deopotrivă pentru femei şi bărbaţi.  “Descoperirea genelor care fac posibilă concepţia spontană la vârste mai înaintate ne poate ajuta să le identificăm pe femeile care poarte aceste gene fără a fi conştiente că pot avea copii şi la vârste mai înaintate “, a explicat Neri Laufer.

Aceste gene care fac posibile sarcini viabile la vârste de peste 45 de ani au şi rolul de a inhiba procesul de moarte celulară, generând un efect anti-îmbătrânire. Aceste rezultate sunt cu atât mai interesante în contextul societăţii moderne când femeia este preocupată de carieră şi amână de multe ori până este prea târziu momentul conceperii unui

Vezi si

Un vaccin ARNm împotriva cancerului de piele, testat în faza a 3-a la Londra

Primul vaccin personalizat din lume pe bază de ARN mesager împotriva melanomului – care are …