Wednesday , June 23 2021

Un tratament anti-imbatranire care extermina celulele bolnave a trecut de primul test pe oameni 

Un tratament anti-imbtranire e, probabil, ceea ce cei mai multi intre noi ne dorim. E posibil ca macar unii dintre noi sa traim sa vedem cu ochii nostri asa ceva. Un astfel de tratament experimental a trecut deja de primul test pe subiecti umani, iar oamenii de stiinta se arata optimisti.

Studiul realizat la Universitatea Texas, din Austin, a aratat ca nu toate celelulele bolnave mor. Desi nu se mai pot divide, inca transmit semnale chimice. Si tocmai actiunea asupra acestora pare sa fie cheia in lupta cu imbatranirea.

“Se crede ca aceste celule si substantele pe care le produc sunt implicate in procesul imbatranirii”, a explicat cercetatorul Nicolas Musi, de la universitatea mentionata, autorul studiului, conform  Science Alert.

Oamenii de stiinta implicati in studiu cred ca indepartarea acestor celule poate fi benefica, in sensul ca nu ar mai aparea bolile batranetii, aceasta etapa instalandu-se lin si evoluand la fel.

Deocamdata a fost testat un cocteil dintr-un medicament pentru leucemie, numit dasatinib, si quercitina, care e un supliment, pe 15 subiecti cu o boala a plamanilor, care apare odata cu inaintarea in varsta.

Rezultatele au fost promitatoare, fara sa apara efecte secundare serioase.

Testul urmeaza sa fie reluat pe inca 15 pacienti cu boli de plamani si pe inca 20 cu boli cronice de rinichi. Daca va avea din nou succes, tratamentul va fi incercat si pe oameni care sa nu aiba boli care sa le puna in pericol viata.

ziare.com

Vezi si

Psihologia filmelor

“Filmele sunt oglinzi din loc în loc pictate.”  Ettore Scola Deși din punct de vedere …