Sunday , April 28 2024

Aviz de perchezitie si retinere pentru o judecatoare de la Inalta Curte

Consiliul Superior al Magistraturii a emis, marţi, aviz de percheziţie şi reţinere pentru judecătoarea Maria David de la Înalta Curte de Casaţie şi justiţie.
CSM a admis astfel solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care o cercetează pe Maria David pentru trafic de influenţă.
Maria David este judecătoare la Secţia civilă a ICCJ.
“În baza art. 41 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată cu modificările şi completările ulterioare, raportat la art. 95 alin. (1) lit. a )din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare, Secţia pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat azi, 28 februarie, percheziţia la imobilele deţinute, reţinerea şi arestarea preventivă a învinuitei Maria DAVID – judecător la ÎCCJ – Secţia civilă”, se precizează în comunicatul CSM.
Solicitarea de încuviinţare a percheziţiei, reţinerii şi arestării preventive a  fost prezentată Secţiei pentru judecători a CSM de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie- Structura Centrală pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. (realitatea.net)

Vezi si

Aproape 1,8 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica duminică, de Florii

Potrivit Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, …