Tuesday , April 30 2024

Berceanu: Când a propus separarea afacerilor de politica, Udrea a fost de un fariseism colosal

Senatorul PDL Radu Berceanu declara c\, atunci când a propus separarea afacerilor de politic\, Elena Udrea “a fost de un fariseism colosal”, pentru c\, întrebata daca interdic]ia se refera [i la so]i, aceasta ar fi r\spuns negativ.
“Cineva a întrebat-o pe Elena Udrea daca se refera [i la so]i [i a spus ca nu. Mi se pare de un fariseism colosal. Solu]ia e ca to]i s\-[i declare afacerile [i sa fie totul transparent”, a declarat Berceanu pentru “Evenimentul Zilei”.
El a apreciat, îns\, ca ideea de a separa afacerile de politic\, sus]inuta [i de c\tre europarlamentarul PDL Monica Macovei, este “generoas\”.
“Într-o declara]ie politic\, sunt de acord. Dar în statut trebuie sa fie ceva concret. Zicem ca de mâine cine are afaceri nu mai are ce c\uta în politic\. A[a, [i? X are afaceri [i le trece pe numele lui fiu-su sau al lui unchiu-su? Sau al unui prieten. [i atunci sunt ascunse [i se fac interven]ii mai ceva ca pâna acum. Sa g\seasca ea o solu]ie, pe unde plute[te ea pe acolo, sa schimbe apuc\turile”, a declarat Radu Berceanu, referindu-se la faptul ca Monica Macovei a acuzat lipsa de voin]a a PDL pentru aplicarea acestei m\suri.
Senatorul PDL a sus]inut ca “nu s-a luat nicio decizie în sensul \sta în PDL” [i ca rezolu]ia din vara “a fost a[a, o discu]ie”.
“Un partid de dreapta se sprijina pe oameni de afaceri. Cum îi reprezinta ea, acolo, la Bruxelles? Daca ar fi numai Monici Macovei, partidul \sta n-ar mai avea nicio leg\tura cu nimic”, a mai declarat Berceanu.
Colegiul Director al PDL a adoptat în 30 mai o rezolu]ie prin care împuternice[te Biroul Permanent al partidului sa stabileasca un termen pâna la care demnitarii PDL sa aleaga între func]ia publica [i afacerile cu statul.
Anterior, la propunerea Elenei Udrea, BP al PDL decisese ca partidul sa îi oblige pe to]i democrat-liberalii care ocupa func]ii publice [i deruleaza în acela[i timp afaceri cu statul sa opteze între cele doua activit\]i.
Pre[edintele Camerei Deputa]ilor, Roberta Anastase, a declarat, recent, ca decizia Colegiului Director al PDL referitoare la separarea afacerilor de politica nu este înca opera]ional\.

Vezi si

Atenționare MAE: Greve în lanț pe Aeroportul Heathrow din Londra. Prima, a Poliției de Frontieră, până pe 2 mai

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Regatul Unit al Marii …