Sunday , April 28 2024

60 de hectare de paduri si 22 de hectare de terenuri agricole vor fi retrocedate

La ultima [edin]\ a Comisiei Jude]ene pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate Privat\ asupra Terenurilor [i care a avut loc la Institu]ia Prefectului – Jude]ul Suceava au fost validate, `n vederea reconstituirii dreptului de proprietate, 82 de hectare de terenuri, din care 60 fiind terenuri forestiere [i restrul terenuri agricole. „Totodat\, `n cadrul [edin]ei, au fost adoptate 99 hot\r=ri, pentru un num\r de 53 persoane fizice [i 6 persoane juridice [i anume o comun\, parohia F=nt=na Mare [i patru [coli”, se precizeaz\ `ntr-un comunicat al Institu]iei Prefectului – Jude]ul Suceava.
Este vorba despre 10 hot\r=ri de valid\ri terenuri agricole cu amplasament, pentru o suprafa]\ total\ de 14 hectare de teren, pentru un num\r de 19 persoane fizice, o unitate de cult [i patru [coli la care se mai adaug\ cinci hot\r=ri de valid\ri terenuri cu vegeta]ie forestier\ cu amplasament, pentru o suprafa]\ total\ de 56 de hectare, pentru 15 persoane fizice.
De asemenea, mai sunt dou\ hot\r=ri de validare numai ca drept de proprietate pentru suprafa]a total\ de 11 hectare, din care [apte teren agricol [i restul pentru teren cu vegeta]ie forestier\, pentru dou\ persoane fizice [i o comun\. Potrivit respectivului comunicat, au fost date [i 15 hot\r=ri pentru constituire teren aferent locuin]ei, la care se adaug\ [apte hot\r=ri de valid\ri amplasamente, dou\ hot\r=ri privind acordarea de desp\gubiri pentru dou\ persoane fizice, fiind stabilite de comisie [i 13 hot\r=ri de modific\ri pozi]ii iar alte 45 de solicit\ri au fost invalidate. (D.P.)

Vezi si

România a cucerit aurul la 8+1 feminin la Europenele de canotaj din Ungaria

România a cucerit medaliile de aur la feminin în proba regină a canotajului, 8+1, duminică, …