Tuesday , February 27 2024

Contravențiile silvice vor fi înregistrate într-o platformă informatică, SUMAL Contravenții – SNEICS

Contravențiile silvice vor fi înregistrate într-o platformă informatică și vor putea fi urmărite în timp real de către toate organele de poliție și control, a anunțat vineri ministrul Mediului Tánczos Barna.

Ministrul Mediului a prezentat vineri la Brașov noua componentă a sistemului de trasabilitate a lemnului, denumit SUMAL Contravenții – SNEICS, relatează Mediafax.

„Împreună cu reprezentanții Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS), Poliției Române, Jandarmeriei și Gărzii Forestiere am discutat despre instrucțiunile de utilizare, rolul fiecărui organ de control și procedurile prin care datele despre contravențiile silvice vor trebui înregistrate în noua platformă, pentru ca aceasta să poată fi operaționalizată cât mai curând”, susține Tánczos Barna.

Conform acestuia, toate procesele verbale de constatare a contravențiilor silvice, procesele verbale de confiscare și alte documente rezultate în urma controalelor vor fi introduse în această evidență unică, accesibilă de toate structurile de control. În acest fel, spune ministrul, vor fi eficientizate eforturile autorităților în combaterea tăierilor ilegale de păduri.

„SUMAL 2.0 va deveni nu doar cel mai complex sistem de urmărire a transportului de lemn, ci va include și o evidență unică a celor care încalcă legea în acest domeniu”, a mai spus ministrul. (Mediafax)

Vezi si

Ministrul Finanțelor anunță că inspectorii antifraudă vor fi înarmați în timpul controalelor

Inspecţiile antifraudă vor fi făcute nu de către inspectorii de la nivelul regionalelor ANAF, ci …