Tuesday , May 7 2024

Carla Bruni-Sarkozy, acuzată că a furat 3.500.000 de euro

Ruşine mare pentru Carla Bruni, soţia preşedintelui Franţei, Nicolas Sarkozy! O anchetă jurnalistică a dezvăluit, în cotidianul Marianne, că Prima Doamnă şi-ar fi “tras” din Fondul Mondial de Luptă împotriva SIDA, în propriul buzunar, 3,5 milioane de euro.

După ce, anul trecut, lună de lună, francezii şi-au orientat atenţia către români, pe care i-au caracterizat drept hoţi, cerşetori sau proxeneţi, acum ne dăm seama că de fapt ai noştri – dacă au fost vinovaţi de astfel de acuze – sunt oricum mici copii în comparaţie cu ceea ce susţine presa franceză că ar fi făcut Carla Bruni, soţia lui Nicolas Sarkozy. Potrivit anchetei jurnalistice, Prima Doamnă a Franţei şi-ar fi folosit Fundaţia umanitară pentru a strânge bani în folosul bolnavilor de SIDA. Ulterior, ea i-ar fi transferat fondurile, fără nici o explicaţie, unuia din apropiaţii săi, muzicianul Julien Civange.

Ziarul Marianne a cerut ieri să se deschidă o anchetă în privinţa deturnării de fonduri şi vinovaţii să fie pedepsiţi. Carla Bruni a negat vehement acuzaţiile.

Vezi si

Macron şi Xi Jinping cer un “armistiţiu olimpic” pe durata desfăşurării Jocurilor Olimpice de la Paris

Preşedinţii Franţei şi Chinei, Emmanuel Macron şi Xi Jinping, au pledat luni pentru un “armistiţiu …