Saturday , March 2 2024

Bugetul Primăriei Suceava pe 2023 va fi unul al dezvoltării și va fi cel mai mare de la Revoluție încoace

Suma totală depășește 900 de milioane de lei, care cuprinde și multe finanțări externe nerambursabile sau sume pentru proiecte cu fonduri guvernamentale. “Vom avea investiții de 100 milioane de euro, din care 70 de milioane euro sunt fonduri europene și 40 de milioane de euro fonduri proprii. Asta în afară de Sala Polivalentă de 5.000 de locuri, care costă 30 de milioane de euro, bani prinși în buget de la Compania Na­țio­­nală de Investiții”, a explicat primarul Ion Lungu.

Cel mai mare buget de la Revoluția din 1989 încoace pentru Municipiul Suceava va fi în acest an. Un anunț în acest sens a fost făcut de primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, în conferința de presă de miercuri, 11 ianuarie.

Suma depășește 900 de milioane de lei, ceea ce într-adevăr este destul de spectaculos, dar cuprinde și multe finanțări externe nerambursabile sau sume pentru proiecte cu fonduri guvernamentale.

Edilul a specificat și faptul că majoritatea cheltuielilor vor fi direcționate pe partea de susținere a investițiilor publice. „Va fi un buget sută la sută al dezvoltării”, a punctat Ion Lungu. Astfel, numai pentru partea de investiții publice urmează a fi alocate – în eventualitatea în care fundamentările făcute până acum vor fi aprobate la ședința de joi, 26 ianuarie a Consiliului Local al municipiului Suceava – 545 de milioane de lei, adică 110 milioane de euro. „Vom avea investiții de 100 milioane de euro din care 70 de milioane euro sunt fonduri europene și 40 de milioane de euro fonduri proprii. Asta în afară de Sala Polivalentă de 5.000 de locuri care costă 30 de milioane de euro bani prinși în bugetul Compania Națională de Investiții”, a explicat Ion Lungu.

La partea de cheltuieli de funcționare, vor fi alocați 367,227 de milioane de lei. „Nu este ușor. Este o provocare și pentru noi. Este vorba de cele 50 de investiții prioritare pe care le-am expus (în prima conferință de presă de pe data de 4 ianuarie și pe care le-am prezentat în cotidianul Obiectiv de Suceava – n.r.). Sunt foarte multe proiecte care sunt concomitent de implementat. Suntem în stare de alertă urmărim zilnic metodologiile, ghidurile, apelurile și sper să punem în practică cât mai multe dintre aceste proiecte”, a spus Ion Lungu. (D.P.)

Vezi si

Un sucevean a dat de 53 de ori  examenul teoretic pentru permisul auto

Un sucevean a dat de 53 de ori examenul la proba teoretică pentru obținerea permisului …

One comment

  1. Ba chiar de la revolutia pasoptista incoace! Adica niciodata pana acum romanii nu au platit mai mult in taxe si impozite.
    Te pui cu inflatia?