Thursday , May 16 2024

Trei locuinte distruse de incendii `n judet, la cumpana dintre ani


O cas\ din Capu C=mpului, alta din Dorna Candrenilor dar [i un apartament din Vatra Dornei au luat foc de la instala]ii electrice defecte ori de la sobe neprotejate n `n 24 de ore, pompierii au intervenit de 17 ori, din diminea]a ultimei zile a anului trecut p=n\ `n diminea]a primei zile a anului nou

Trei incendii importante s-au produs la trecerea dintre ani `n jude]ul Suceava, dou\ gospod\rii [i un apartament fiind afectate de foc. Astfel, pompierii din Gura Humorului, F\lticeni, dar [i cei din C=mpulung Moldovenesc [i Vatra Dornei nu au avut lini[te `n noaptea de 31 decembrie – 1 ianuarie. Începând din diminea]a zilei de 31.12.2011, ora 7:30, [i pân\ pe data de 1.01.2012, la aceea[i or\, s-au înregistrat 17 interven]ii ale pompierilor. Este vorba despre nou\ interven]ii SMURD, cinci incendii, un accident rutier precum [i alte misiuni. De re]inut c\ cele mai importante interven]ii s-au realizat `n noaptea de revelion.
N gospod\rie cuprins\ de fl\c\ri `n noaptea de Anul Nou, la Capu C=mpului
La primele ore ale zilei de 1 ianuarie a.c., pompierii suceveni au fost anun]ati de producerea un incendiu la o gospod\rie din comuna Capu Câmpului, apar]inând lui Gheorghe C.
Garda de interven]ie Gura Humorului, Deta[amentul de Pompieri F\lticeni [i Deta[amentul de Pompieri Câmpulung Moldovenesc, împreun\ cu Serviciul Voluntar pentru Situa]ii de Urgen]\ Capu Câmpului, cu cinci autospeciale, au intervenit pentru localizarea [i lichidarea incendiului. La sosirea pompierilor ardeau ad\postul de animale, buc\t\ria de var\ [i acoperi[ul casei de locuit, existând pericolul de propagare la o cas\ b\trâneasc\ [i o locuin]\ învecinat\. Incendiul a fost lichidat la ora 7:20.
Au ars ad\postul de animale, pe o suprafa]\ de 180 metri p\tra]i, buc\t\ria de var\, pe o suprafa]\ de 80 metri p\tra]i, acoperi[ul casei de locuit, pe o suprafa]\ de 50 metri p\tra]i, circa 10 tone plante furajere [i trei tone cereale, degradându-se opt tone de fân [i obiecte de mobilier. Din primele cercet\ri, a rezultat c\ incendiul a izbucnit prin efect termic al curentului electric, din cauza unui cablu defect.
Pompierii au salvat restul locuin]ei proprietarului, casa b\trâneasc\ [i cea învecinat\.
N cas\ distrus\ de un incendiu la Dorna Candrenilor
Pompierii din Vatra Dornei au intervenit duminic\ diminea]\, pe data de 1 ianuarie 2012 pe la ora 5.30 pentru localizarea [i lichidarea unui incendiu izbucnit la gospod\ria lui Ilie C., din satul Poiana Negri, comuna Dorna Candrenilor.
La sosire, pompierii au g\sit casa arzând, pe o suprafa[\ de 100 metri p\tra]i, existând pericolul propag\rii fl\c\rilor la ad\postul de animale [i o gospod\rie învecinat\. Incendiul a fost lichidat la ora 7:45. Au ars casa cu bunurile din ea, în propor]ie de 80%, [i documente personale, degradându-se restul construc]iei.
Din primele cercet\ri, a rezultat c\ focul a izbucnit din cauza jarului sau scânteilor provenite din co[ul de evacuare a fumului, deteriorat.
Militarii au salvat ad\postul de animale, casa învecinat\ [i anexele acesteia.
N apartament distrus de foc `n diminea]a noului an, la Vatra Dornei
~n diminea]a zilei de 1 ianuarie a.c., Deta[amentul de pompieri Vatra Dornei a intervenit cu dou\ autospeciale [i o ambulan]\ SMURD, pentru localizarea [i lichidarea unui incendiu izbucnit la un apartament situat la etajul II al unui bloc de locuin]e, de pe strada Transilvaniei, din municipiul Vatra Dornei. Apelul pe 112 a sosit la ora 4:00, el anun]ând [i o posibil\ victim\. Din fericire, nu a fost cazul, la finalul misiunii pompierilor, neînregistrându-se victime omene[ti.
La sosirea militarilor, în apartamentului lui Vasile G., ardeau obiecte de mobilier, existând pericolul propag\rii fl\c\rilor la restul locuin]ei [i la dou\ apartamente învecinate. Incendiul a fost lichidat la ora 4:52.
Au ars obiecte de mobilier, articole textile, pardoseala [i obiecte de uz casnic [i decorative din camera de zi, degradându-se tavanul, pe o suprafa]\ de 16 metri p\tra]i, un perete [i tâmpl\ria din PVC.
Din primele cercet\ri, a rezultat c\ incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric, produs la un echipament de iluminat amplasat necorespunz\tor fa]\ de materialele combustibile. Pompierii au salvat restul locuin]ei [i cele dou\ apartamente învecinate.(N.R.)

Vezi si

Ștrandul Sucevei se deschide imediat ce vremea se va mai încălzi

Primăria Suceava este pregătită să deschidă Ștrandul Ițcani, dar acest lucru nu se va întâmpla …