Sunday , May 19 2024

Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu” Suceava și-a stabilit oferta educațională pentru anul școlar viitor

Unitățile de învățământ preuniversitar își stabilesc în această perioadă planurile de școlarizare pentru anul școlar 2024-2025, pentru ca mai apoi să fie trimise spre aprobare, prin Inspectoratul școlar, Ministerului Educației, termenul fiind 29 ianuarie a.c.

Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu” Suceava și-a publicat deja oferta educațională pentru anul școlar viitor. Aceasta cuprinde formarea a două clase pregătitoare, cu câte 22 de locuri, la învățământul primar, și două clase a V-a, fiecare cu câte 25 locuri, una la specializarea Muzică, cealaltă la specializarea Arte plastice.

În ceea ce privește învățământul liceal, colegiul și-a propus formarea a patru clase a IX-a, la filiera vocațională, fiecare cu câte 24 de locuri, la specializările Muzică, Arte plastice și decorative, Arhitectură, arte ambientale și design și Conservare-restaurare bunuri culturale. La profilul umanist, vor fi disponibile la admiterea din vara acestui an 26 de locuri, la specializarea filologie. Oferta de școlarizare pentru liceu nu prezintă noutăți față de cea de la admiterea de anul trecut. Elevii colegiului vor studia limba engleză și limba franceză, ca limbi moderne.

Studiul privind preferințele elevilor de clasa a VIII-a, realizat de Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Suceava în lunile octombrie și noiembrie 2023, poziționează Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu” Suceava pe locul 5 în topul liceelor din municipiu. (O. NUȚU)

Vezi si

”Păltinoasa la autostradă”, proiect prezentat de Gheorghe Flutur la lansarea candidaturii liberalului Mihai Drob pentru primăria comunei

Sâmbătă, în prezența a peste 300 de oameni din Păltinoasa și Capu Codrului, a fost …