Monday , April 29 2024

Ministrul Turismului: Ministerul oferă consultanță privind înființarea a opt OMD-uri regionale până în decembrie 2023

Ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, a declarat marți, la Constanța, că o echipă a ministerului se deplasează în țară pentru a acorda consultanță administrațiilor locale și operatorilor din turism, astfel încât până la sfârșitul anului viitor să se înființate opt Organizații de Management al Destinației (OMD).


Cadariu a spus că deși legislația privind înființarea OMD-urilor a fost adoptată în urmă cu aproximativ 10 ani, din păcate nu au fost elaborate și normele de aplicare a acesteia.
“Am avut o prevedere în Ordonanța 58 de înființare a OMD-urilor adoptată undeva acum vreo 10 ani, din păcate în tot acest interval nu au fost norme de aplicare, nu a apărut hotărârea de guvern. Pe de altă parte, noi avem jalon PNRR constituirea OMD-urilor regionale. ăsta este motivul pentru care am făcut acel grup de lucru la începutul anului și după două, trei luni de zile am putut da forma finală a modificărilor la Ordonanța 58 și legislația primară a fost adoptată. Acum două, trei săptămâni a fost publicat în Monitorul Oficial ordinul de ministru cu normele de aplicare și din acel moment abia putem discuta despre constituirea OMD-urilor indiferent de nivelul lor – local județean, regional și OMD-ul național”, a declarat ministrul Turismului, într-o conferință de presă.
Potrivit acestuia, constituirea OMD-urilor regionale trebuie finalizată până în decembrie 2023.
“De asemenea, noi avem drept țintă în PNRR decembrie 2023 pentru înființarea celor opt OMD-uri regionale. Pornind de la acest aspect, în ultimele trei, patru săptămâni, o echipă a ministerului face deplasări în teritoriu, în toate cele opt viitoare OMD-uri regionale pentru a acorda consultată atât administrațiilor locale, cât și operatorilor din turism, în constituirea acestor OMD-uri”, a mai spus Cadariu.
Ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, participă, la Constanța, la o ședință de lucru, având ca temă operaționalizarea OMD-urilor – o reformă pentru industria turismului și totodată un jalon asumat prin PNRR, la care participă reprezentanți ai autoritățile locale, asociațiilor, organizațiilor și patronatelor de profil.  (Agerpres)

Vezi si

Arieratele bugetului general consolidat au crescut cu aproape 22%, în martie 2024

Arieratele bugetului general consolidat crescut cu 21,8%, în martie 2024, comparativ cu luna precedentă, la …