Thursday , May 2 2024

Ample lucrari de reparatii la vechiul corp al Universitatii

Investi]iile pentru modernizarea corpului A se ridic\ la 12 milioane de lei N al\turi de acesta, `n noul anul universitar spa]iile de cercetare ale USV se vor extinde cu circa 800 mp
Lucr\rile de repara]ii [i reabilitare au fost `n toi `n campusul universitar pe tot parcursul verii. Pe l=ng\ repara]iile anuale [i igienizarea spa]iilor de cazare [i a cantinei campusului, s-au desf\[urat [i lucr\ri de izolare termic\, schimbarea unui tronson de acoperi[ al c\minului C1, totodat\ USV demar=nd [i ample lucr\ri de reabilitate a corpului  A. ~ntreaga investi]ie necesar\ reabilit\rii corpului istoric al universit\]ii este estimat\ la suma 12 milioane de lei.
“Lucr\rile se vor derula probabil pe parcursul a trei- patru ani. T=mpl\ria am schimbat-o `nc\ de anul trecut, `ns\ ulterior am constatat c\ aceasta nu corespunde standardelor pe care noi ni le-am fi dorit. Vom c\uta o cale de a recupera litigiul, cel mai corect ar fi ca t=pl\ria montat\ s\ fie `nlocuit\ integral cu o alta”, a explicat rectorul USV, Adrian Graur. Momentan, lucr\ri se efectueaz\ `n zona intr\rii principale. Corpul A a fost construit [i ianugurat `ntre 1967 [i 1970, fiind primul corp de cl\dire destinat\ exclusiv institutului care a costituit vreme de mul]i ani nucleul dezvolt\rii campusului universitar sucevean.  Corpul B avea s\ fie finalizat  abia `n anul 1982.
De asemenea, `n noul an universitar, spa]iile de cercetare pentru doctoranzi [i post-doctoranzi din cadrul Universit\]ii „{tefan cel Mare” se vor extinde cu 800 mp probabil prin mansardarea corpului C unde func]ioneaz\ laboratoarele Facult\]ii de Inginerie Electric\ [i {tiin]a Calculatoarelor.
N USV are nevoie de cinci milioane de lei pentru modernizarea C\minului1
La momentul actual este `n derulare [i schimbarea acoperi[ului pe un tronson al C\minului 1. C1 este singurul c\min care nu a fost reabilitat `n aceea[i m\sur\ cu celelalte. Camerele din C1 nu au frigider sau televizor, cum se `nt=mpl\ `n celelalte c\mine, grupul sanitar este comun, dar nu lipsesc termopanele. Pentru reabilitarea [i modernizarea C\minului 1, USV are nevoie de cinci milioane de lei iar din lips\ de fonduri, `n aceast\ var\ s-au realizat doar lucr\ri de igienizare. “Consider c\ din cele patru c\mine ale campusului universit\]ii, trei sunt la standardele cele mai ridicate. Din p\cate `n C1 `nc\ nu putem interveni cu repara]ii majore. Acolo grupurile sanitare sunt la comun, ar necesita o serie mai ampl\ de lucr\ri”, a precizat Graur. C\minul 2 a fost modificat pentru a g\zdui studen]ii `n module de dou\ [i trei paturi, [i izolat termic, iar igienizarea [i repara]iile au costat `n aceast\ var\ 41.000 lei. Acelea[i lucr\ri pentru C4 au ajuns la 60.000 lei, iar pentru C3 la 5.000 lei, investi]ie mic\, dat fiind faptul c\ acest c\min a fost reamenajat recent. Pe parcursul verii, `n C\minul 1 s-au investit 15.000 lei, `n afara lucr\rilor de schimbare a acoperi[ului, care ating suma de 100.000 lei.
~n acest an au mai fost demarate lucr\ri de amenajare [i în cl\direa nou achizi]ionat\, în care trebuia s\ func]ionize `ncep=nd cu 3 octombrie Departamentul de S\n\tate [i Dezvoltare Uman\ al universit\]ii. Acolo ar fi trebuit s\ func]ionize laboratoarele pentru nutri]ie-dietetic\ [i balneoterapie, specializ\ri de medicin\ pentru care Universitatea  `nc\ nu a ob]inut documenta]ia necesar\ pentru a putea activa. (Adelina TALPALARIU)

Vezi si

Lucian Harșovschi: Serviciul de închiriere a trotinetelor electrice și-a reluat activitatea

Începând cu data de 1 mai, serviciul de închiriere a trotinetelor electrice al Primăriei Municipiului …

No comments

  1. Sura de rangul III, centrata pe educatie