Tuesday , April 30 2024

Ferrari FF, lansat azi in Romania

foto: egmcartech.com
Compania Forza Rossa, importatorul local Ferrari, va lanseaza marti pe piaţa autohtonă modelul de serie FF (Ferrari Four), primul Ferrari cu patru locuri şi tracţiune integrală.
Modelul este înlocuitorul lui 612 Scaglietti şi este propulsat de un motor V12 cu injecţie directă. Acesta are o cilindree de 6.262 centimetri cubi şi oferă o putere maximă de ‘doar’ 660 CP la o turaţie de 8.000 rpm.
Consumul mediu de carburant este estimat la 15.4 l/100 km, iar emisiile de CO2 sunt de 360 de grame pe kilometru. Ferrari FF atinge o viteză maximă de 335 km/h.
Sistemul de tracţiune integrală de la Ferrari este cu 50% mai uşor decât cel convenţional şi păstrează distribuţia optima a greutăţii pentru un automobil. Modelul FF este echipat cu noua generaţie de amortizoare electromagnetice SCM3.
Pentru ca un asemenea ‘monstru’ să poată fi oprit uşor, sistemul de frânare cu elemente din carbon şi ceramică a fost realizat de vechiul partener Ferrari, Brembo.
Supercar-ul accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 3,7 secunde. Volumul portbagajului este de 400 l şi poate fi extins la 800 l prin plierea banchetei din spate. Maşina poate transporta lejer patru persoane. Nici interiorul n-a fost lăsat la voia întâmplării, fiind vopsit în şase nuanţe speciale.
Unii specialişti susţin totuşi că acesta nu este primul model Ferrari cu tracţiune integrală, luând în calcul că în 1987 s-au făcut teste pe un supercar Ferrari 408 Integrale, pentru a se verifica fezabilitatea unui model 4×4, iar rezultatele au fost pozitive. Acel prototip avea un motor V8 de 4l şi 300 CP. (Agerpres)

Vezi si

Primarul Lungu: A fost semnat contractul pentru noua autobază destinată transportului metropolitan

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a anunțat, marți dimineață, că a fost semnat contractul de …