Friday , May 10 2024

Incendiu de proporţii la o instalaţie chimică din Australia. Sute de persoane au fost evacuate

Un incendiu de proporţii gigantice produs vineri la o instalaţie industrială chimică de la periferia de nord a capitalei australiene Canberra a determinat evacuarea locuitorilor şi închiderea şcolilor, dar pentru moment nu s-au înregistrat victime.

Locuitorii au fost treziţi de o serie de explozii şi au văzut bule de foc proiectându-se la sute de metri pe cer, potrivit mărturiilor obţinute de jurnalişti.

“M-am trezit deoarece casa mea se zguduia”, a povestit Lucy Brown pentru Canberra Times. “Iniţial am crezut că este un cutremur. Apoi am crezut că suntem bombardaţi”, a adăugat ea.

Sute de persoane care locuiesc în apropierea zonei au fost evacuate, în timp ce cele care locuiesc pe o rază de zece kilometri au fost rugate să rămână în locuinţe, cu ferestrele închise.

Drumurile au fost închise, la fel şi şcolile din zonă.

Incendiul a generat un nor imens de fum, care poate conţine fosfagen, un gaz toxic ce poate provoca iritaţii ale pielii, ale ochilor şi mucoasei nazale, a declarat Autoritatea pentru servicii de urgenţă.

Dar, potrivit lui Mark Crosweller, din cadrul acestei autorităţi, rezultatele înregistrate în urma examinării calităţii aerului sunt încurajatoare. “Rezultatele par bune”, a declarat el.

Cauzele incendiului la această instalaţie chimică nu sunt cunoscută încă, a adăugat purtătorul de cuvânt al Autorităţii pentru servicii de urgenţă.

Vezi si

Ministrul Apărării din Polonia are pregătit un „rucsac de urgenţă” în caz de război sau dezastru și își îndeamnă concetăţenii să facă la fel

Ministrul Apărării polonez Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, care este și vicepremier, a declarat într-un interviu publicat joi …