Thursday , May 16 2024

Lungu considera ca si-a onorat 70% din promisiunile facute `n 2008

Primarul Sucevei a precizat c\ sunt proiecte [i lucr\ri pentru ca Suceava s\ aib\ condi]ii de nivel european, dar [i demersuri concrete pentru promovarea Sucevei din punct de vedere turistic, comercial [i chiar o perspectiv\ pe termen mediu `n ce prive[te dinamizarea activit\]ii industriale

Pre[edintele Organiza]iei Municipale Suceava a PDL, Ion Lungu, [i-a prezentat un scurt bilan] al activit\]ii sale de primar. „Fiecare primar PDL trebuie s\ vin\ s\ dea raportul la sediul partidului. Noi nu am candidat uninominal, am candidat pe platforma f\cut\, aici la PDL, [i e corect s\ d\m socoteal\. Eu cred c\ mi-am f\cut datoria de primar [i am avut o bun\ colaborare cu grupurile de consilieri”, a declarat Ion Lungu. Din punctul s\u de vedere, promisiunile f\cute `n 2008 [i le-a onorat `n propor]ie de 70%. Ion Lungu a ad\ugat c\ sper\ ca, p=n\ la alegerile din vara anului viitor, acest procent s\ creasc\. El a precizat c\ nu lucreaz\ electoral, dar c\ va lupta p=n\ `n minutul 91, iar sucevenii vor fi cei care vor decide.
Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a reamintit c\ platforma sa electoral\ prevedea transformarea Sucevei `ntr-un ora[ de rang european [i a precizat c\ „s-au f\cut eforturi `n acest sens [i sunt c=teva proiecte care au fost demarate tocmai pentru a transforma Suceava `ntr-un ora[ european”.
~n acest sens, Ion Lungtu a ]inut s\ men]ioneze ca exemplu demararea lucr\rilor la ruta ocolitoare a municipiului re[edin]\ de jude], lucr\ri despre care el a spus c\ sper\ ca s\ fie finalizate m\car pe jum\tate `n cursul acestui an. Construc]ia a dou\ parc\ri subterane `n centrul ora[ului, proiectul ISPA de `nlocuire a unor ]evi de ap\ potabil\ [i canalizare din municipiul re[edin]\ de jude] sunt, de asemenea, alte exemple men]ionate de primar `n prezentarea bilan]ului activit\]ii sale. Acest proiect ar urma s\ continue cu lucr\rile pentru care s-a ob]inut finan]are european\ prin Programul Opera]ional Sectorial – Mediu. Referindu-se la alte proiecte cu fonduri europene, Ion lungu a precizat c\ sunt [anse ca la `nceputul s\pt\m=nii viitoare s\ fie semnat contractul de modernizare a 14 str\zi importante din ora[.
„Tot `n platforma electoral\ se f\cea referire [i la transformarea Sucevei `ntr-un ora[ turistic [i eu cred c\ s-au f\cut pa[i `n acest sens”, a spus Ion Lungu, d=nd ca exemplu `nceperea lucr\rilor de consolidare [i reabilitare a Cet\]ii de Scaun a Sucevei, promovarea unui proiect de reabilitare a Cur]ii Domne[ti, sus]inerea unor manifest\ri importante cum ar fi Festivalul de Art\ Medieval\, parteneriatul pentru proiectul turistic „Dragomirna Golf Resort” [i sus]inerea financiar\ a unor lucr\ri pentru diferite l\ca[uri de cult reprezentative pentru municipiu, cum ar fi Catedrala „Na[terea Domnului”.
O alt\ realizare din mandatul primarului Ion Lungu ar fi, `n opinia acestuia, faptul c\ Suceava este un ora[ comercial, situ=ndu-se pe primul loc la nivel na]ional `n ceea ce prive[te num\rul de spa]ii comerciale moderne pe cap de locuitor. „Eu spun c\ este un lucru bun pentru comunitate, mai ales c\ de aici vin bani mai mul]i `n fiecare an. Veniturile proprii ale municipalit\]ii cresc de la un an la altul, `n primul r=nd datorit\ fondurilor care vin din aceast\ zon\”, a spus Ion Lungu.
~n ceea ce prive[te industria din Suceava, Ion Lungu a spus c\ demersuri sunt ca s\ fie realizat\ o nou\ central\ termic\, `n jurul c\reia ar putea fi perspective de dezvoltare industrial\, date fiind terenurile disponibile, utilit\]ile necesare [i chiar o linie ferat\ `n zona actualului CET, `n preajma c\ruia se va face noua central\ termic\. Din punctul de vedere al primarului, dezvoltarea industrial\ a Sucevei ar putea s\ fie realizat\ mai ales `n contextul realiz\rii unei zone metropolitane, demersuri `n acest sens fiind realizate cu [apte localit\]i `nvecinate iar [anse mai mari de concretizare fiind abia din 2013 – 2014.
„Modul `n care se deruleaz\ unele proiecte nu depinde totdeauna de prim\rie sau de primar. Sunt lucruri care nu sunt prev\zute la momentul ini]ial, schimb\ri de legisla]ie sau alte modific\ri, care `ngreuneaz\ aceste proiecte demarate. Trebuie s\ mul]umesc `n primul r=nd consilierilor de la PDL, de la care am avut o sus]inere total\ `n acest mandat. {i trebuie s\ apreciez [i buna colaborare cu celelalte grupuri de consilieri, lucru care dovede[te c\ proiectele promovate au fost `n interesul comunit\]ii”, a mai spus Ion Lungu. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Ștrandul Sucevei se deschide imediat ce vremea se va mai încălzi

Primăria Suceava este pregătită să deschidă Ștrandul Ițcani, dar acest lucru nu se va întâmpla …

No comments

  1. Un primar trebuie sa onoreze o singura promisiune . Aceea de a fii corect . Sau n-a fost asa promisiune si atunci zic , pardon ! .