Tuesday , April 30 2024

Cîțu: În jumătate din primării, veniturile sunt mai mici decât costurile cu salariile 

Premierul Florin Cîțu a afirmat, luni, la întâlnirea cu primarii de municipii, că trebuie discutată situația cheltuielilor și a gradului de colectare, întrucât, în jumătate dintre unitățile administrativ-teritoriale, veniturile proprii sau chiar veniturile totale sunt mai mici decât costurile cu salariile.

”Astăzi în România sunt jumătate dintre unitățile administrativ-teritoriale unde veniturile proprii sau chiar veniturile totale sunt mai mici decât costurile cu salariile.

Ăsta nu este un model sustenabil și trebuie să vedem cum găsim o soluție aici. În același timp, rata de colectare, în foarte multe dintre UAT-uri, nu este unde ar trebui să fie”, a declarat premierul Florin Cîțu, la întâlnirea cu primarii de municipii.

Cîțu a precizat că trebuie o reformă a cheltuielilor și a gradului de colectare.

”Există un fond de dezvoltare în PNRR, care are resurse pentru toate UAT-urile din România. Sunt 2,1 miliarde de euro care vor veni prin proiecte către dumneavoastră”, a mai declarat Cîțu, precizând, însă, că trebuie stabilite criteriile pe baza cărora vor putea fi accesate fondurile.

Totodată, premierul a spus că are nevoie de implicarea tuturor primarilor și președinților de consilii județene pentru atragerea banilor din PNRR și a celorlalte fonduri auropene.

Premierul a transmis că rectificarea bugetară nu se va face la partid, pe criterii politice.

”Avem nevoie de toate resursele pentru a atrage acești bani, vreau să fie foarte clar mesajul acesta din partea mea. Încă un mesaj foarte clar: nicio rectificare bugetară nu se va face la partid, cât voi fi prim-ministrul-României. Aceste lucruri se vor face fără niciun fel de criterii politice.

Aș vrea să asigur pe toată lumea că această guvernare este diferită, de aceea, sunt astăzi aici să vă asigur că eu am nevoie de toți primarii și toți președinții de consilii județene pentru a dezvolta România”, a declarat Florin Cîțu, la întâlnirea cu Asociația Municipiilor din România.

Vezi si

Peste jumătate dintre părinții care muncesc în alte țări nu vin acasă de Sărbători

Mai mult de jumătate – 55% – dintre părinții care lucrează peste graniță nu vor …