Saturday , May 18 2024

Mâncarea prea variata îndeamna si mai mult la consum

Mai multe studii realizate în Statele Unite stabilesc o leg\tur\ direct\ între marea varietate de feluri de mâncare [i obezitatea care afecteaz\ o parte tot mai mare a popula]iei, scrie 20minutes.ch.
Potrivit cercet\torilor de la Universitatea Florida, diversitatea felurilor de mâncare îi împinge la exces îndeosebi pe cei care au o real\ dependen]\ de mâncare. Studiul va ap\rea în num\rul din august la revistei American Journal of Clinical Nutrition, informeaz\ site-ul cyberpresse.ca.
În luna mai, un alt studiu, realizat de cercet\tori din Buffalo, ar\ta c\ meniurile monotone taie pofta de mâncare. Ei observaser\ atunci la un grup de femei, obeze [i cu greutate normal\, care au mâncat timp de cinci s\pt\mâni un meniu identic, c\ toate [i-au redus progresiv por]ia de mâncare. Monotonia felurilor de mâncare poate fi utilizat\ astfel în mod strategic, în cadrul unui regim de sl\bire, pentru reducerea num\rului de calorii consumate.
Într-un alt studiu, s-a observat c\ participan]ii mâncau aproape de dou\ ori mai mule bomboane colorate atunci când exista o mai mare varietate de culori.

Vezi si

Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de deces în România

Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de deces în România, iar hipertensiunea arterială este responsabilă de …