Saturday , April 27 2024

Condamnat definitiv la 11 ani de detentie pentru ca si-a ucis amanta gasita in patul prietenului sau

Ion Strugariu, din Mitocu Dragomirnei a `ntre]inut, conform anchetatorilor, raporturi sexuale cu victima, dup\ ce a omor=t-o `n b\taie
Ion Strugariu din Mitocu Dragomirnei a fost condamnat definitiv la 11 ani de deten]ie, de c\tre Înalta Curte de Casa]ie [i Justi]ie, pentru uciderea unei femei – iubita prietenului s\u [i fost\ concubin\ a sa -, procurorii spunând c\ acuzatul a b\tut-o [i a sugrumat-o în prezen]a mamei partenerului victimei.
Procurori ai Parchetului de pe lâng\ Tribunalul Suceava au dispus, în 24 februarie 2010, trimiterea în judecat\, în stare de arest preventiv, a lui Ion Strugariu, pentru omor.
În 15 ianuarie 2010, Strugariu a b\tut-o pe fosta concubin\ a sa, Valeria Elena Burac.
Între Strugariu [i victim\ a existat o rela]ie de concubinaj marcat\ de frecvente st\ri conflictuale, alterca]ii verbale [i violen]e, pe fondul consumului de alcool, au stabilit anchetatorii.
În 14 ianuarie 2010, în jurul orei 18.00, Strugariu [i femeia au mers la locuin]a lui Viorel Tru[can, unde au consumat timp de mai multe ore o cantitate însemnat\ de b\uturi alcoolice.
Între cei trei exista o rela]ie de prietenie, de notorietate în comuna unde ace[tia locuiau, în pofida faptului c\ Viorel Tru[can fusese condamnat în anul 2001, [i executase patru ani de închisoare, fiind acuzat c\ a între]inut rela]ii intime prin violen]\ cu Valeria Burac.
În jurul orei 21.00-23.00, Strugariu a plecat spre locuin]a sa, f\r\ a fi înso]it de femeie care, invocând imposibilitatea de deplasare, a r\mas peste noapte la Tru[can.
În cursul acelei nop]i, precum [i în cursul dimine]ii urm\toare, Viorel Tru[can a între]inut rela]ii sexuale cu femeia, p\r\sind ulterior locuin]a.
În jurul orei 10.00, Ion Strugariu a revenit la domiciliul lui Viorel Tru[can, unde a g\sit-o pe femeie în pat, dezbr\cat\.
“Acest fapt i-a generat o stare de nervozitate accentuat\ [i, pe fondul st\rii de ebrietate în care se afla, a exercitat acte de violen]\ asupra victimei, a lovit-o cu pumnii [i picioarele [i i-a comprimat gâtul cu mâinile, acte comise în prezen]a mamei lui Viorel Tru[can”, sus]in procurorii.
Când concubinul femeii s-a întors acas\, acesta împreun\ cu mama sa [i cu Strugariu au consumat b\uturi alcoolice.
“Aflând de incidentul care se petrecuse, Tru[can i-a cerut inculpatului s\ p\r\seasc\ locuin]a, iar el s-a culcat în pat lâng\ victima cu care a [i între]inut raporturi sexuale. Spre sear\, în jurul orei 19.00, Viorel Tru[can a constat c\ victima este decedat\ [i a anun]at autorit\]ile”, arat\ anchetatorii.
Concluziile actelor medicale întocmite în cauz\ au relevat faptul c\ moartea victimei a fost violent\ [i a fost cauzat\ de “insuficien]a cardio-respiratorie instalat\ ca urmare a asfixiei mecanice, în cadrul unei sugrum\ri combinat\ cu [oc traumatico-hemoragic”.
În 17 ianuarie 2010, inculpatul a fost încarcerat, iar în 25 octombrie acela[i an, Tribunalul Suceava l-a condamnat pe Ioan Strugariu la 15 ani ani de închisoare.
Acuzatul a cotestat la Curtea de Apel Suceava decizia Tribunalului.
~n 26 ianuarie 2011, Curtea de Apel Suceava i-a redus pedeapsa lui Strugariu, la nou\ ani de deten]ie, contopind [i pedepsele de trei ani [i de trei ani [i [ase luni închisoare date în alte procese. La cei nou\ ani, instan]a a aplicat un spor de doi ani, astfel c\ Strugariu a fost condamnat la 11 ani de închisoare. Parchetul, a `naintat recurs la Înalta Curte de Casa]ie [i Justi]ie, care a respins ac]iunea. Astfel, Strugariu a r\mas condamnat definitiv la 11 ani de închisoare. (N.R.)

Vezi si

10.000 de lei amendă de la Garda de Mediu, pentru un operator care gestionează anvelope uzate

Comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Suceava împreună cu lucrători din …