Tuesday , April 30 2024

Ilie Cornea, patronul Denis: ”Mergeam pe linie și dădeam «bună dimineața!». Acum nu mai am cui”

400 de oameni munceau în fabrica de încălțăminte și genți Denis din Suceava. Încă 200 de oameni lucrau în lanțul de magazine Anna Cori, care are 37 de unități în România. Astăzi, angajații sunt în șomaj tehnic, iar Ilie Cornea, patronul ambelor companii, umblă singur prin fabrică, descriindu-și pentru cititorii Libertatea experiența fantomatică.

fabrica Denis  incaltaminte Suceava goala coronavirus

Ilie Cornea, deține, împreună cu soția sa, Ana Cornea, fabrica Denis și lanțul de magazine Anna Cori. Cei doi sunt izolați la fabrică, unde este un apartament.

“Noi încercăm să facem ce putem. Am donat suma de zece mii de euro și, pe toată perioada lunii aprilie, din totalul vânzărilor online vom dona 15% către spital”, declara Ilie Cornea, care a stabilit sa ajute Spitalul Judetean, desi a inchis fabrica, iar vanzarile online sunt sub asteptari.

El a explicat de ce a inchis fabrica si mentionat si ca are cazuri pozitive COVID printre angajati: “Lucrează peste 400 de oameni la fabrică, erau expuși, pentru că era un flux tehnologic care presupunea lucrul în apropiere unul de altul. Avem câteva cazuri pozitive. Cei de la fabrică au fost trimiși în șomaj tehnic, iar la aceștia se adaugă cei din retail, circa 200, care au fost trimiși în șomaj tehnic înainte. Acum cel mai important e să fim sănătoși. Avem secții și grupuri și aseară am aflat de la un maistru. Avem două cazuri. E complicat…”

Antreprenorul sucevean e foarte sincer in legatura cu pierderile pe care le sufera afacerea sa.

Citeste interviul integral in Libertatea

Vezi si

Primarul Lungu: A fost semnat contractul pentru noua autobază destinată transportului metropolitan

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a anunțat, marți dimineață, că a fost semnat contractul de …