Thursday , May 16 2024

CJ Suceava depune eforturi de monitorizare a proiectelor europene

„Num\rul de proiecte cre[te [i trebuie s\ fim aten]i. Nu am avut niciun fel de incidente”, a declarat pre[edintele Consiliului Jude]ean Suceava, Gheorghe Flutur

Monitorizarea modului `n care se implementeaz\ proiectele cu finan]are european\ este una din activit\]ile pentru care administra]ia jude]ean\ sucevean\ depune eforturi mari. Pre[edintele Consiliului Jude]ean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, vineri, `n cadrul [edin]ei lunare a deliberativului jude]ean, c\ nu au fost constatate deficien]e la niciun proiect european derulat prin CJ, men]ion=nd c\ implementarea acestora este verificat\ regulat de mai multe comisii.
R\spunz=nd unei `ntreb\ri a consilierului jude]ean liberal Br=ndu[el Nichitean, privind derularea unor proiecte de construc]ii de drumuri prin POR, Gheorghe Flutur a spus c\ nu au fost `nregistrate niciun fel de dep\[iri de costuri pe proiectele finan]ate prin Programul Opera]ional Regional (POR). „Cu proiectele europene nu m-am jucat niciodat\”, a declarat pre[edintele CJ Suceava, care a subliniat c\ toate proiectele europene derulate `n jude] sunt verificate foarte atent [i c\ vin chiar comisii care verific\ `ncruci[at modul de implementare a proiectelor.
El a ar\tat c\, `ntr-un caz, comisia a verificat, d=nd z\pada la o parte, dac\ `ntr-o anumit\ zon\ fusese pus\ iarb\ – gazon sau alt tip de iarb\. Ulterior, `ntr-o conferin]\ de pres\, Gheorghe Flutur a ar\tat c\ numirea unui administrator public al jude]ului este un filtru `n plus pentru corectitudinea folosirii fondurilor europene. „Num\rul de proiecte cre[te [i trebuie s\ fim aten]i. Nu am avut niciun fel de incidente”, a spus Gheorghe Flutur, ad\ug=nd c\ pentru buna derulare a acestor proiecte este important c\ are o echip\ care lucreaz\ corect. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Ștrandul Sucevei se deschide imediat ce vremea se va mai încălzi

Primăria Suceava este pregătită să deschidă Ștrandul Ițcani, dar acest lucru nu se va întâmpla …