Thursday , May 16 2024

Soseaua de centura a Radautiului va trebui finalizata `n trei ani

Firma b\c\uan\ UMB Spedition a c=[tigat licita]ia organizat\ de Compania Na]ional\ de Autostr\zi [i Drumuri Na]ionale, pre]ul adjudecat fiind de 82 de milioane de lei f\r\ TVA pentru lucr\rile de execu]ie, la care se adaug\ [i cheltuielile de expropriere

~n trei ani, municipiul R\d\u]i ar trebui s\ aib\ propria sa [osea de centur\. Ieri, la Palatul Administrativ din Suceava, a fost semnat contractul pentru construirea [oselei de centur\ a municipiului R\d\u]i, termenul fiind de 36 de luni de la data semn\rii, firma UMB Spedition fiind cea care a c=[tigat licita]ia organizat\ de Compania Na]ional\ de Autostr\zi [i Drumuri Na]ionale din Rom=nia (CNADNR).
Contractul a fost semnat cu reprezentatul Direc]iei Regionale Ia[i a CNADNR, valoarea lucr\rilor de execu]ie fiind de 82 de milioane de lei, f\r\ TVA, potrivit directorului Direc]iei Regionale Ia[i a CNADNR Gheorghe Pil\. El a ar\tat c\ [oseaua de centur\ va avea 16 kilometri, va fi prev\zut\ cu dou\ benzi, iar termenul de execu]ie este de 36 de luni, men]ion=nd c\ aceea[i firm\ va moderniza [i DN 29, Suceava – Boto[ani. Totodat\, Gheorghe Pil\ a declarat c\ [i la modernizarea DN 29 a fost stabilit un termen de trei ani. Potrivit celor afirmate de directorul regionalei ie[ene a CNADNR, finan]area pentru lucrarea de la R\d\u]i este asigurat\ de la bugetul de stat, mai exact din fondurile alocate pentru companie, `n vreme ce pentru alte lucr\ri provin [i din alte surse cum ar fi credite sau fonduri europene.
Prezent la semnarea acestui contract, pre[edintele Consiliului Jude]ean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a spus c\ aceasta este cea de-a doua [osea ocolitoare care se construie[te dup\ cea de la Suceava care trece prin comunele Moara, {cheia [i P\tr\u]i iar cea de la F\lticeni este `ntr-un stadiu destul de avansat, exist=nd speran]e c\ se vor putea demara c=t mai cur=nd [i acolo lucr\rile. El a ar\tat c\ primul tronson care se va realiza din [oseaua de centur\ a municipiului R\d\u]i va fi pe o por]iune de 3,5 kilometri care va asigura devierea traficului greu de la Suceava spre Dorne[ti, `nspre platforma firmelor austriece care proceseaz\ lemn `ntruc=t autovehiculele grele ale acestora afecteaz\ circula]ia `n localitate. Totodat\, Gheorghe Flutur a spus c\ la acest proiect se adaug\ [i repararea str\zilor din ora[ prin PNDI, pentru care a fost alocat\ suma de 10 milioane de euro. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Ștrandul Sucevei se deschide imediat ce vremea se va mai încălzi

Primăria Suceava este pregătită să deschidă Ștrandul Ițcani, dar acest lucru nu se va întâmpla …