Sunday , May 19 2024

Un drum facut cu bani europeni va scurta distanta dintre Sucevita si Humor cu 50 de kilometri

Consiliul Jude]ean Suceava a semnat contractul de execu]ie a lucr\rilor de modernizare a unui drum jude]ean, prin Programul Opera]ional Regional, care reduce cu 50 de kilometri distan]a `ntre dou\ m\n\stiri declarate monumente UNESCO

Consiliul Jude]ean (CJ) Suceava a semnat contractul de execu]ie pentru modernizarea drumului jude]ean care face leg\tura `ntre M\n\stirea Humorului [i Sucevi]a, a declarat pre[edintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, care a ar\tat c\ acest traseu face o leg\tur\ `ntre m\n\stirile UNESCO din jude]. El a declarat c\ drumul M\n\stirea Humorului – Sucevi]a, care va fi modernizat prin POR, este un traseu turistic ce leag\ Bazinul Moldovei cu Bazinul Sucevei peste Obcina Mare [i asigur\ leg\tura `ntre m\n\stirile Vorone] [i Humor pe de o parte [i Sucevi]a [i Putna pe de alt\ parte, distan]a `ntre acestea fiind redus\ cu 50 de kilometri.
„Este un proiect important care leag\ monumentele UNESCO din jude]”, a spus pre[edintele CJ Suceava, care a subliniat c\ [i frumuse]ea peisajului din zon\ face concuren]\ traseului prin Pasul Palma, `ntre m\n\stirile Sucevi]a [i Moldovi]a. El a men]ionat c\ traseul care va fi modernizat era un drum strategic militar `n perioada administra]iei austriece `n Bucovina, dar c\ nu era practicabil pentru autoturisme, fiind mai mult „o potec\”.
Pre[edintele CJ Suceava a mai declarat c\, `n continuarea acestui drum, are ca prioritate construc]ia unui nou drum direct `ntre Sucevi]a [i Putna care s\ fie [i un traseu de parcurs pe jos sau c\lare. Flutur a spus, totodat\, c\ drumul care a intrat `n modernizare duce [i spre comunit\]ile de polonezi [i face leg\tura cu Ple[a [i Poiana Micului, localit\]i ale comunei M\n\stirea Humorului. El a ad\ugat c\ prin PNDI se va moderniza `nc\ un drum `ntre M\n\stirea Humorului [i Solone]ul Nou, care va lega trei comunit\]i de polonezi din jude], din Poiana Micului, din Ple[a [i din Solone]ul Nou. Acest nou drum va face leg\tura `ntre bazinul r=ului Humor, afluent al Moldovei [i bazinul r=ului Solone], afluent al Sucevei, a spus Gheorghe Flutur.
Consiliul Jude]ean Suceava a semnat cu asocierea Con Bucovina SA Suceava [i Cominco SA Bucure[ti contractul de execu]ie a moderniz\rii a DJ 177 Poiana Micului – Sucevi]a, pe o lungime de 10,8 kilometri. Finan]area proiectului este asigurat\ prin POR, valoarea contractului de execu]ie fiind de 13,78 milioane de lei, f\r\ TVA, iar durata de execu]ie este de 12 luni. (D.P.)

Vezi si

Nuntă cu 100 de oameni într-o sală de evenimente din Sucevița închisă recent de ISU pentru că nu avea autorizație de securitate la incendiu

Sâmbătă, în jurul orelor 13:00,  în baza unei informații, polițiștii s-au deplasat la sediul S.C. …

No comments

  1. cand mai exact incep lucrarile? …. lumea tot asteapta…