Sunday , May 19 2024

Primaria Suceava sustine si editia de anul acesta al Concursului „Lira de Aur”

„Nu cred c\ se va opune cineva acestui lucru, deoarece concursul a devenit un brand al ora[ului Suceava, ]inem la el [i Prim\ria va face tot ce poate s\ finan]eze an de an unul dintre cele mai importante evenimente culturale de aici” a mai ad\ugat Ion Lungu

Prim\ria municipiului re[edin]\ de jude] va sus]ine din punct de vedere financiar [i edi]ia de anul acesta a Concursului „Lira de Aur”. Primarul Ion Lungu este de p\rere c\ municipalitatea sucevean\ trebuie s\ sus]in\ [i `n anii urm\tori o astfel de manifestare cultural\ `ntruc=t [i-a demonstrat valoarea `n decursul anilor [i nu trebuie ca s\ se piard\. ~n opinia primarului, municipiul re[edin]\ de jude] trebuie s\ fac\ toate eforturile pentru a finan]a „Lira de Aur” `ntruc=t este „o emblem\ cultural\ [i nu trebuie s\ o pierdem `n favoarea capitalei”.
~n cadrul [edin]ei de ast\zi a Consiliului Local Suceava se va supune dezbaterii `n vederea aprob\rii alocarea `n acest sens a sumei de 50 de mii de lei pentru organizarea celei de-a 32 edi]ii a competi]iei artistice. „Nu cred c\ se va opune cineva acestui lucru deoarece concursul a devenit un brand al ora[ului Suceava, ]inem la el [i Prim\ria va face tot ce poate s\ finan]eze an de an unul dintre cele mai importante evenimente culturale de aici” a declarat Ion Lungu.
Cu c=]iva ani `n urm\, lipsa fondurilor pentru organizarea competi]iei [i mai cu seam\ o serie de ambi]ii de la nivel central dublate de orgolii de pe plan local, a determinat Ministerul Culturii s\ `ncerce transferarea „Lirei de Aur” `n capitala ]\rii. La aceea dat\, mai multe persoane publice din conducerea jude]ean\ [i local\ au intervenit cer=nd celor de la Bucure[ti s\ nu transforme „Lira de Aur” `n „Maneaua de Aur”.
„Lira de Aur” se va derula, anul acesta, `n municipiul Suceava, `n perioada 3 – 5 iunie, competi]ia dep\[ind de mai mult\ vreme grani]ele ]\rii, drept pentru care printre competitori vor fi nu doar elevi de la unit\]ile de `nv\]\m=nt de profil din Rom=nia, ci [i din alte ]\ri. Competi]ia se adreseaz\ elevilor din ciclul gimnazial [i liceal cu `nclina]ii artistice c\tre instrumentele muzicale [i se desf\[oar\ pe sec]iunile coarde, sufl\tori [i pian, juriul fiind alc\tuit din personalit\]i ale muzicii, profesori universitari din ]ar\ [i str\in\tate. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Cherestea, bușteni și lemn de foc în valoare de peste 15.000 lei confiscate de către polițiști

În ultimele zile, polițiștii au continuat activitățile de verificare și control în ceea ce privește …