Thursday , May 2 2024

Teodor Meleșcanu a demisionat de la șefia Senatului

Teodor Meleșcanu a demisionat din funcția de președinte al Senatului, decizia fiind luată la o săptămână după ce Curtea Constituțională a decis că alegerea sa a fost una contrară legii fundamentale.

Teodor Meleşcanu a anunţat că a luat decizia de a se retrage din funcţia de preşedinte al Senatului, chiar dacă nu a fost încă publicată decizia CCR, prin care se admite sesizarea de neconstituţionalitate a alegerii sale la şefia Senatului. „Am decis să mă retrag din funcţia de preşedinte al Senatului, deşi nu a fost publiată decizia CCR”, a anunţat Meleşcanu, în plenul Senatului.

CCR a admis sesizarea de neconstituţionalitate a alegerii lui Teodor Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului.

Teodor Meleşcanu a fost ales pe 10 septembrie 2019, la propunerea PSD, preşedinte al Senatului. Ca urmare a alegerii lui Teodor Meleşcanu la şefia Senatului, cu susţinerea PSD, fostul ministru de Externe a fost exclus din ALDE.

În cursul dimineții, Teodor Meleșcanu anunța că nu are de gând să părăsească şefia Senatului.

Până la organizarea unor noi alegeri pentru şefia Senatului, social-democratul Titus Corlăţean va fi preşedinte interimar.

digi24.ro

Vezi si

„Oscarul de la Washington”. Klaus Iohannis, premiat de Atlantic Council ”pentru rolul său în leadershipul transatlantic și european”

Președintele Klaus Iohannis va fi printre laureații prestigioaselor premii anuale ale organizației Atlantic Council, considerate …