Tuesday , April 30 2024

Suceava ar putea avea un parc de 59 de autobuze electrice

Primarul Lungu a anunțat ieri că pe lângă cele 40 de autobuze mari şi 5 mici, electrice, anunțate deja, Primăria a solicitat încă 14 autobuze electrice printr-un program al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administrației Publice. Actualul parc auto al TPL este uzat fizic şi nu face față unui transport civilizat şi modern autobuz electric

Primăria municipiului Suceava va putea avea un parc de 59 de autobuze electrice – din care 5 de capacitate mică. Cele 59 de mijloace de transport în comun cu moto­rizare electrică vor fi achiziționate prin trei proiecte. Noutatea o re­prezintă, de fapt, suplimentarea cu 14 a numărului de autobuze electrice.

Astfel, primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat în conferință de presă că Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administrației Publice urmează să achiziționeze, printr-un parteneriat cu mai multe structuri care vor asigura finan­țarea, mai multe autobuze electrice care vor fi distribuite apoi în țară. „Am solicitat încă 14 autobuze electrice”, a spus Ion Lungu.

El a precizat că acestea vor fi alocate pe lângă cele 40 de autobuze pe care Primăria vrea să le aducă prin Programul Ope­rațional Regional – Axa 4. Edilul a explicat că vrea ca în acest fel municipiul Suceava să dețină un parc suficient de autobuze electrice, ară­tând că actualul parc de autobuze al TPL este uzat fizic şi nu poate să mai facă față exigențelor unui transport civilizat modern. Unul din motive ar ține de tot mai desele intervenții necesare la actua­lele autobuze, fapt care pre­su­pune scoaterea din uz, pentru o anumită perioadă, a respectivelor mijloace de transport de călători. „Eu sper să avem un parc suficient, să avem un transport civilizat şi să putem îndemna sucevenii să recurgă la transportul public”, a spus primarul.

Pentru gestionarea acestui parc de autobuze electrice se va înființa Divizia de transport electric a TPL. Pe de altă parte, este posibil ca primele cinci autobuze electrice – însă de capacitate mică – să fie aduse la Suceava în urma achiziționării lor din economiile rezultate la un alt program, cu finanțare elvețiană. Referitor la această achiziție, Ion Lungu a declarat ieri că „licitația se va derula mâine (joi, 5 iulie – n.red.)”. (D.P.)

Vezi si

Accident la Salcea între un autoturism și o camionetă

Marți dimineață, în jurul orei 07.30, pe raza localității Salcea a avut loc un accident …