Monday , April 29 2024

Cinci ani de închisoare pentru piromanul care a băgat spaima în polițiștii din Rădăuți

Florin Nicolaică a fost trimis în judecată după ce a incendiat trei autoturisme pe raza municipiului Rădăuți u una dintre mașini îi aparținea unui comisar din cadrul Biroului de Investigații Criminale al Poliției din Rădăuți. In trecut, piromanul a stat un an și trei luni după gratii pentru că a lovit cu capul în gură un polițistpiromanul nicolaica

Curtea de Apel Suceava a respins, ca nefondat, apelul declarat de inculpatul Florin Nicolaică împotriva sen­tinței penale din data de 18 mai 2017 a Ju­decătoriei Rădăuți. Magistrații suce­veni l-au condamnat pe individul din Ră­dăuți la cinci ani și 98 de zile de în­chi­­soare pentru comiterea infracțiunii de­ distrugere calificată. Decizia jude­cătorilor de la instanța suceveană este definitivă.

Amintim că în toamna anului 2016, procurorii Parchetului de pe lângă Ju­decătoria Rădăuți l-au trimis în judecată pe inculpatul Florin Nicolaică, de 40 de ani, din municipiul Rădăuți, aflat în arest preventiv, sub aspectul săvârșirii a trei infracțiuni de distrugere prin incendiere.

Anchetatorii au reținut în sarcina lui Nicolaică faptul că, în perioada 6 septembrie 2015 – 27 iunie 2016, a incendiat trei autoturisme parcate pe raza localității sale de domiciliu. Prima mașină a fost un BMW în ­va­loare de 4.000 de euro ce îi aparținea unui ofițer de poliție judiciară din cadrul Poliției municipiului Rădăuți. Individul a fost reținut atunci pentru 24 de ore, însă ulterior a fost eliberat sub control judiciar.

În vara anului 2016, Florin Nicolaică a mai dat foc la alte două autotu­risme parcate în municipiul Rădăuți, prejudiciul total ridicându-se la suma de 5.000 de euro. Păgubiții le-au po­ves­tit polițiștilor că au avut în trecut unele conflicte cu piromanul din Rădăuți.piromanul nicolaica2

Florin Nicolaică a incendiat tot din răzbunare mașina comisarului Doru Potoroacă de la Biroul de Investigații Criminale (BIC) al Poliției municipiului Rădăuți. În primă fază, piromanul a vrut să dea foc autovehiculului ce îi aparține unui alt ofițer de poliție din Rădăuți, însă s-a răzgândit pentru că acesta locuia foarte aproape de el și dădea de bănuit.

Imediat și-a găsit altă țintă, respectiv mașina comisarului Doru Potoroacă, cel care în toamna anului trecut conducea Biroul Investigații Criminale Rădăuți. Nicolaică și-a pus în aplicare planul de răzbunare, considerând că din cauza polițiștilor de la Investigații Criminale a ajuns după gratii, fiind găsit vinovat de lovirea unui polițist.

În vara anului 2014, Florin Nicolaică a fost reclamat de mai mulți șoferi că era agresiv în trafic și a înjurat mai multe persoane. Polițiștii deplasați la fața locului i-au cerut acestuia să sufle în aparatul etilotest, însă piromanul din Rădăuți a refuzat, iar atunci când a fost dus la spital pentru a-i fi recoltate probe biologice de sânge l-a lovit cu capul în gură pe unul dintre agenți. Pentru faptele sale, Nicolaică a primit un an și trei luni de închisoare cu executare. (Dănuț ZUZEAC)

Vezi si

Comunicat de presă. „PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!” – anunț începere proiect

One comment

  1. Ma intreb daca politisti nu ai si capete de dat la indivizi cu astfel de apucaturi? Sau poate unui sunt curajosi doar cu persoanele cu bun simt