Sunday , April 21 2024

Cinci ani de închisoare pentru piromanul care a băgat spaima în polițiștii din Rădăuți

Florin Nicolaică a fost trimis în judecată după ce a incendiat trei autoturisme pe raza municipiului Rădăuți u una dintre mașini îi aparținea unui comisar din cadrul Biroului de Investigații Criminale al Poliției din Rădăuți. In trecut, piromanul a stat un an și trei luni după gratii pentru că a lovit cu capul în gură un polițistpiromanul nicolaica

Curtea de Apel Suceava a respins, ca nefondat, apelul declarat de inculpatul Florin Nicolaică împotriva sen­tinței penale din data de 18 mai 2017 a Ju­decătoriei Rădăuți. Magistrații suce­veni l-au condamnat pe individul din Ră­dăuți la cinci ani și 98 de zile de în­chi­­soare pentru comiterea infracțiunii de­ distrugere calificată. Decizia jude­cătorilor de la instanța suceveană este definitivă.

Amintim că în toamna anului 2016, procurorii Parchetului de pe lângă Ju­decătoria Rădăuți l-au trimis în judecată pe inculpatul Florin Nicolaică, de 40 de ani, din municipiul Rădăuți, aflat în arest preventiv, sub aspectul săvârșirii a trei infracțiuni de distrugere prin incendiere.

Anchetatorii au reținut în sarcina lui Nicolaică faptul că, în perioada 6 septembrie 2015 – 27 iunie 2016, a incendiat trei autoturisme parcate pe raza localității sale de domiciliu. Prima mașină a fost un BMW în ­va­loare de 4.000 de euro ce îi aparținea unui ofițer de poliție judiciară din cadrul Poliției municipiului Rădăuți. Individul a fost reținut atunci pentru 24 de ore, însă ulterior a fost eliberat sub control judiciar.

În vara anului 2016, Florin Nicolaică a mai dat foc la alte două autotu­risme parcate în municipiul Rădăuți, prejudiciul total ridicându-se la suma de 5.000 de euro. Păgubiții le-au po­ves­tit polițiștilor că au avut în trecut unele conflicte cu piromanul din Rădăuți.piromanul nicolaica2

Florin Nicolaică a incendiat tot din răzbunare mașina comisarului Doru Potoroacă de la Biroul de Investigații Criminale (BIC) al Poliției municipiului Rădăuți. În primă fază, piromanul a vrut să dea foc autovehiculului ce îi aparține unui alt ofițer de poliție din Rădăuți, însă s-a răzgândit pentru că acesta locuia foarte aproape de el și dădea de bănuit.

Imediat și-a găsit altă țintă, respectiv mașina comisarului Doru Potoroacă, cel care în toamna anului trecut conducea Biroul Investigații Criminale Rădăuți. Nicolaică și-a pus în aplicare planul de răzbunare, considerând că din cauza polițiștilor de la Investigații Criminale a ajuns după gratii, fiind găsit vinovat de lovirea unui polițist.

În vara anului 2014, Florin Nicolaică a fost reclamat de mai mulți șoferi că era agresiv în trafic și a înjurat mai multe persoane. Polițiștii deplasați la fața locului i-au cerut acestuia să sufle în aparatul etilotest, însă piromanul din Rădăuți a refuzat, iar atunci când a fost dus la spital pentru a-i fi recoltate probe biologice de sânge l-a lovit cu capul în gură pe unul dintre agenți. Pentru faptele sale, Nicolaică a primit un an și trei luni de închisoare cu executare. (Dănuț ZUZEAC)

Vezi si

Bărbat rănit, după ce a intrat cu mașina într-un pom, la Marginea

Duminică după-amiază, în jurul orei 17.00, în localitatea Marginea, pe drumul spre Sucevița,  un autoturism …

One comment

  1. Ma intreb daca politisti nu ai si capete de dat la indivizi cu astfel de apucaturi? Sau poate unui sunt curajosi doar cu persoanele cu bun simt