Thursday , May 2 2024

Marti, sesiune extraordinară pentru Ordonanțele privind pensiile speciale și salariile polițiștilor

dragnea-tariceanu

Camera Deputaţilor şi Senatul au fost convocate în sesiune extraordinară, începând de marţi, pentru a fi introduse pe ordinea de zi OUG-urile adoptate vineri, privind pensiile speciale, indemnizaţiile pentru creşterea copilului şi salariile poliţiştilor.
Sesiunea extraordinară este necesară pentru ca OUG-urile adoptate vineri de Guvern să poată intra în vigoare. Aceste ordonanţe de urgenţă exced legea de abilitare a Guvernului.
Potrivit legii, pentru ca ordonanţele să intre în vigoare în vacanţa parlamentară este nevoie de convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în termen de 5 zile de la adoptare.
Guvernul a adoptat, vineri, o ordonanță prin care se plafonează pensiile speciale, care nu mai pot depăşi valoarea salariilor aflate în plată în baza cărora s-a calculat pensia, o ordonanță privind plafonarea indemnizaţiilor pentru creşterea copilului la 8.500 lei, precum şi o OUG prin care au fost mărite salariile poliţiştilor cu 10% şi cu 15% salariile personalului civil din instituţiile de siguranţă naţională.
 

Vezi si

„Oscarul de la Washington”. Klaus Iohannis, premiat de Atlantic Council ”pentru rolul său în leadershipul transatlantic și european”

Președintele Klaus Iohannis va fi printre laureații prestigioaselor premii anuale ale organizației Atlantic Council, considerate …