Thursday , May 2 2024

Procurorul Mihaela Moraru Iorga: Kovesi a cerut retinerea lui Udrea, desi Parlamentul nu avizase cererea de arestare

mihaela moraru iorga

Procurorul DNA Mihaela Moraru Iorga afirma ca i s-a transmis, cand instrumenta unul dintre dosarele Elenei Udrea, ca “opinia conducerii” Directiei Nationale Anticoruptie a fost ca ex-ministrul ar trebui retinut pentru o noapte, desi Parlamentul refuzase sa dea aviz cererii de arestare preventiva. Procurorul spune insa ca a luat decizia sa nu o retina, dupa ce Parlamentul nu avizase cererea de arestare a acesteia.
Mihaela Moraru Iorga a spus, dupa ce a fost audiata in cadrul CSM, ca a apreciat ca, atat timp cat Parlamentul a dat aviz doar pentru retinerea Elenei Udrea, nu si pentru arestarea sa preventiva, nu se impune retinerea, astfel incat a dispus masura controlui judiciar pe cautiune.
“Opinia conducerii e ca ar trebui retinuta, chiar si pentru o noapte, ceea ce mi sa-a parut bizar, a fost mesajul din partea procurorului – sef”, in conditiile in care exista aviz de retinere din partea Parlamentului.
“Mi-am inchis telefoanele si am dispus masura care mi se parea justa”, cea a controlului judiciar, a adaugat Mihaela Moraru Iorga.
Aceasta a sustinut ca demersul sau alaturi de procurorul Doru Tulus este “un strigat de ajutor pentru institutie, pentru justitia din Romania”.
Intrebata daca Laura Codruta Kovesi i-a cerut vreodata sa ajunga la cineva intr-un dosar, Mihaela Moraru Iorga a precizat: “sub nicio forma nu mi-ar fi cerut sa ajung la o anumita persoana prin diferite probe”.
Reamintim ca Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a luat in discutie marti cererea procurorului-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, de revocare din functie a procurorilor Doru Tulus si Mihaela Moraru Iorga, care au fost audiati in plenul CSM.
HotNews

Vezi si

„Oscarul de la Washington”. Klaus Iohannis, premiat de Atlantic Council ”pentru rolul său în leadershipul transatlantic și european”

Președintele Klaus Iohannis va fi printre laureații prestigioaselor premii anuale ale organizației Atlantic Council, considerate …