Monday , April 29 2024

Deputatul Băișanu, prins în timp ce gonea cu 142 km/h având permisul de conducere suspendat

Parlamentarul sucevean avea permisul de conducere suspendat tot pentru că a depășit limita legală de viteză. El urma să-și primească înapoi permisul de conducere, cu doar cinci zile înainte de a fi prins gonind prin Bacău. Băișanu va fi anchetat de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și riscă o pedeapsă cuprinsă între șase luni și trei ani de închisoare

baisanu 1 [800x600]

Președintele ALDE Suceava, deputatul Stefan Alexandru Băișanu, s-a ales cu dosar penal după ce, la începutul acestei luni, a fost surprins în timp ce gonea pe șoselele din Bacău, deși avea permisul de conducere suspendat. Băișanu conducea cu viteza de 142 km/h când a fost surprins de aparatul radar. Acesta avea permisul de conducere suspendat pentru contravenții de același gen. Deputatul sucevean a rămas fără permis după ce în urmă cu două luni de zile a depășit limita legală pe DN2, în zona Vrancea – Buzău. Atunci, polițiștii i-au suspendat permisul pentru 60 de zile. Trebuie menționat faptul că agenții rutieri din Bacău l-au depistat cu aparatul radar cu doar cinci zile înainte ca parlamentarul sucevean să-și poată recupera permisul de conducere. Stefan Alexandru Băișanu va fi anchetat de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

„Persoana la care faceți referire a fost depistată în trafic rulând cu viteza de 142 km/h, încălcând regimul legal de viteză în localitate. În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a stabilit că persoana depistată în trafic avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat. Având în vedere aspectele constatate, precum și calitatea conducătorului auto depistat, conform art. 40 din Codul de Procedură Penală, a fost declinată competența în favoarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, Cătălina Crețu.

Deputatul Stefan Alexandru Băișanu riscă o pedeapsă cuprinsă între șase luni și trei ani de închisoare.

La sfârșitul lunii aprilie 2017, președintele ALDE Suceava, deputatul Stefan Alexandru Băișanu, a fost ales în grupul celor 16 vicepreședinți, la congresul național al partidului. Așa cum OBIECTIV a scris, Băișanu nici măcar nu a participat la lucrările congresului, fiind plecat în vacanță în Mexic. (D.Z.)

 

Vezi si

Trei mențiuni pentru elevii suceveni, la Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română

Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română, clasele IX- XII, a fost organizată de Inspectoratul …

3 comments

  1. Acest Baisanu a mai fost implicat intr/un accident cu ani in urma pe la vatra Dornei la un hotel si s/a musamalizat totul! A dat vina pe angajatul sau Louis

  2. Toate se platesc.D-nul Baisanu,ca parlamentar, ar fi bine sa spuna ce a facut pentru judetul Suceava.Ai promis niste dezvaluiri de la primaria Suceava dar ai renuntat.Pe viitor respectati legea i sa raspundeti in fata alegatorilor.

  3. Dati-va demisia

    Desconsiderarea, impertinenta si lipsa de civilizatie se plateste. De altfel pare a fi simpatic in relatiile cu subordonatii!