Thursday , February 9 2023

Deputatul Băișanu, prins în timp ce gonea cu 142 km/h având permisul de conducere suspendat

Parlamentarul sucevean avea permisul de conducere suspendat tot pentru că a depășit limita legală de viteză. El urma să-și primească înapoi permisul de conducere, cu doar cinci zile înainte de a fi prins gonind prin Bacău. Băișanu va fi anchetat de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și riscă o pedeapsă cuprinsă între șase luni și trei ani de închisoare

baisanu 1 [800x600]

Președintele ALDE Suceava, deputatul Stefan Alexandru Băișanu, s-a ales cu dosar penal după ce, la începutul acestei luni, a fost surprins în timp ce gonea pe șoselele din Bacău, deși avea permisul de conducere suspendat. Băișanu conducea cu viteza de 142 km/h când a fost surprins de aparatul radar. Acesta avea permisul de conducere suspendat pentru contravenții de același gen. Deputatul sucevean a rămas fără permis după ce în urmă cu două luni de zile a depășit limita legală pe DN2, în zona Vrancea – Buzău. Atunci, polițiștii i-au suspendat permisul pentru 60 de zile. Trebuie menționat faptul că agenții rutieri din Bacău l-au depistat cu aparatul radar cu doar cinci zile înainte ca parlamentarul sucevean să-și poată recupera permisul de conducere. Stefan Alexandru Băișanu va fi anchetat de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

„Persoana la care faceți referire a fost depistată în trafic rulând cu viteza de 142 km/h, încălcând regimul legal de viteză în localitate. În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a stabilit că persoana depistată în trafic avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat. Având în vedere aspectele constatate, precum și calitatea conducătorului auto depistat, conform art. 40 din Codul de Procedură Penală, a fost declinată competența în favoarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, Cătălina Crețu.

Deputatul Stefan Alexandru Băișanu riscă o pedeapsă cuprinsă între șase luni și trei ani de închisoare.

La sfârșitul lunii aprilie 2017, președintele ALDE Suceava, deputatul Stefan Alexandru Băișanu, a fost ales în grupul celor 16 vicepreședinți, la congresul național al partidului. Așa cum OBIECTIV a scris, Băișanu nici măcar nu a participat la lucrările congresului, fiind plecat în vacanță în Mexic. (D.Z.)

 

Vezi si

ISU Suceava: 10 incendii provocate de coșurile de fum necurățate sau neizolate în doar 24 de ore

Încă de la debutul sezonului rece, dar și pe toată perioada acestuia, Inspectoratul pentru Situații …

3 comments

  1. Acest Baisanu a mai fost implicat intr/un accident cu ani in urma pe la vatra Dornei la un hotel si s/a musamalizat totul! A dat vina pe angajatul sau Louis

  2. Toate se platesc.D-nul Baisanu,ca parlamentar, ar fi bine sa spuna ce a facut pentru judetul Suceava.Ai promis niste dezvaluiri de la primaria Suceava dar ai renuntat.Pe viitor respectati legea i sa raspundeti in fata alegatorilor.

  3. Dati-va demisia

    Desconsiderarea, impertinenta si lipsa de civilizatie se plateste. De altfel pare a fi simpatic in relatiile cu subordonatii!