Tuesday , April 30 2024

La Colegiul National „Mihai Eminescu” va avea loc Conferinta Nationala „Repere actuale privind receptarea interdisciplinara a matematicii”

N la acest eveniment vor participa mai multe cadre didactice din Suceava [i Ia[i, iar la conferin]\ [i-au putut `nscrie lucr\rile at=t elevi, c=t [i profesori din mai multe localit\]i din ]ar\

{eful Inspectoratului {colar Jude]ean Suceava, Petru Carcalete, a declarat c\ s=mb\t\, 19 martie 2011, la Colegiul Na]ional „Mihai Eminescu” din Suceava va avea loc Conferin]a Na]ional\ „Repere actuale privind receptarea interdisciplinar\ a matematicii”. Acest eveniment marcheaz\ debutul proiectului „Interdisciplinaritatea- o solu]ie `n cursa educa]iei pentru viitor”, ce se va derula pe parcursul a trei ani `ntre 2011 [i 2013 [i va fi coordonat de profesorii Maria Guzu [i Iolanda Olariu.
Conferin]a este sturcurat\ pe trei sec]iuni, dou\ sec]iuni pentru profesori, cu temele „Dinamic\ [i inova]ie `n receptarea interdisciplinar\ a matematicii” [i „Matematica – oportunit\]i `n orizontul praxiologic, dar [i o sec]iune dedicat\ elevilor, cu tema „Aplic]ii ale matematicii `n via]a cotidian\”.
La eveniment vor participa mai mul]i invita]i de seam\ printre care directorul departamentului de Matematic\  de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Ia[i, prof.univ.dr. Anicul\esei Gheorghe, Iulian Stoleriu, lector la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Ia[i, prof.univ.dr.ing. Gheorghe Nag=], decanul Facult\]ii de Construc]ii de Ma[ini [i Management Industrial, din cadrul Universit\]ii „Gheorghe Asachi” din Ia[i, conferen]iarul dr. Constantin Petrovici, de la Facultatea de Psihologie [i {tiin]e ale Educa]iei, de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Ia[i, pre[edintele Societ\]ii de {tiin]e Matematice din Rom=nia, profesorul Radu Gologan, dar [i pre[edintele Societ\]ii de {tiin]e Matematice din Rom=nia, filiala Suceava, profesorul Gheorghe Marchitan.
70 de cadre didactice din Suceava, Bra[ov, Bucure[ti, Boto[ani, Bac\u, Bihor, Giurgiu, Ia[i [i Cluj precum [i un num\r de 32 de elevi [i-au `nscris lucr\rile pentru aceast\ conferin]\.

N 118 profesori vor deveni titulariza]i la `nceputul anului [colar 2011
Petru Carcalete a declarat c\ 118 cereri de titularizare, dintr-un total de 119, ale profesorii suplinitori, care au avut la examenele de titularizare `n ultimii trei ani, au fost validate. O cerere nu a fost validat\ deoarece un cadru didactic nu respecta condi]iile impuse de lege, acesta nefiind `ncadrat la nicio unitate [colar\ la data de 01.09.2010. Din cele 118 posturi, 65 sunt `n mediul urban, iar 53 `n mediul rural, specializ\rile solictaite fiind de educatoare – 12, `nv\]\tori -18, profesori – 57, ingineri – 20, mai[tri instructori – 2, `nv\]\m=nt special – 9. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

Accident la Salcea între un autoturism și o camionetă

Marți dimineață, în jurul orei 07.30, pe raza localității Salcea a avut loc un accident …