Wednesday , June 7 2023

Proba obligatorie de la simularea examenului de Bacalaureat 2023 a fost susținută de peste 85% dintre liceenii din județul Suceava

La proba obligatorie a profilului din cadrul simulării examenului de Bacalaureat 2023 au fost prezenți 4.945 elevi, din cei 5.788 liceeni înscriși în ani terminali. Niciun candidat nu a fost eliminat. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Suceava, 3.383 de elevi au optat să susțină proba la Matematică, iar ceilalți 1.562 la Istorie. 

Miercuri, 29 martie, are loc proba la alegere a profilului şi specializării, iar în data de 30 martie va fi susținută proba scrisă la Limba şi literatura maternă. Candidații vor afla rezultatele în data de 6 aprilie a.c.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Camerele de supraveghere audio-video sunt funcționale în toate sălile din centrele de examen. La final, lucrările vor fi corectate de doi profesori evaluatori. Rezultatele la simulare nu se contestă.

Simularea examenului este organizată pentru familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen real și optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor liceale. (O. N.)

 

 

Vezi si

Suceava – județul cu cei mai mulți fermieri care au primit subvenții de la APIA

Anul trecut au cerut subvenții de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) …