Monday , April 29 2024

Grindeanu: Ne mai trebuie avizul CSAT. Ședința pe Buget, amânată până marți

grindeanu

Şedinţa de Guvern pentru aprobarea bugetului se amână până marţi. Executivul şi-a dat seama că nu poate discuta proiecţia financiară pentru 2017 până când nu are şi avizul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. Klaus Iohannis a discutat cu Sorin Grindeanu şi a decis să convoace CSAT-ul abia săptămâna viitoare.
Bugetul de stat pe anul 2017 s-a aflat pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern. Proiectul de buget a fost rediscutat la partid şi apoi rescris la Ministerul de Finanţe. După ședință, prim-ministrul Sorin Grindeanu a afirmat că singurul aviz care lipsește este cel CSAT, astfel că urmează ca marți, după ședința CSAT, să aibă loc o ședință de Guvern pentru aprobarea legii bugetului.
“Avem toate avizele, inclusiv pe cel de la Consiliul Fiscal. Dorința a fost ca tot ceea ce am prevăzut în programul de guvernare să fie cuprins și finanțat, ceea ce a însemnat o muncă importantă. E de subliniat faptul că bugetele pe fiecare minister în parte se adresează pe programe pe care le avem cuprinse în programul de guvernare.
S-a discutat cu ordonatorii de credite. De la unii am primit din start bugete reduse pe bunuri și servicii – Camera Deputaților și Senatul -. Cu alte instituții s-a discutat de către Ministerul Finanțelor și tot ceea ce a însemnat minus nu pune în pericol funcționarea acestor instituții.
Am terminat proiectul de buget, avem tot ceea ce înseamnă avize. Mai avem nevoie de avizul CSAT. Am avut o discuție cu președintele Iohannis. Am sperat la un parcurs așa cum a fost cel de anul trecut, când în 9 decembrie s-a adoptat proiectul legii bugetului și s-a trimis către Parlament și în 10 decembrie a fost CSAT pentru aviz.
Ședința CSAT va fi marți, la 12:30. Am informat conducerile celor două Camere că imediat după CSAT vom avea ședință de Guvern pentru aprobarea Legii Bugetului”, a declarat premierul Sorin Grindeanu.
Scăderea bugetelor din domeniul securităţii naţionale ar însemna un atentat la siguranţa românilor, a avertizat preşedintele Klaus Iohannis, joi, într-o scrisoare adresată prim-ministrului Sorin Grindeanu. Mai mult decât atât, preşedintele atenţionează că ar putea bloca bugetul, dacă Executivul nu ţine cont de critici.
realitatea.net
 

Vezi si

Nereguli majore și etichete mincinoase la produsele lactate de pe piața din România, descoperite de ANSVSA 

Controale făcute de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) în perioada 16-29 …